Lanttulaatikko soseesta

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

  • 15 min Työaika
  • 1 h 15 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • 4-6 Annosta
Lanttulaatikko soseesta

Lanttulaatikko on suomalaisen joulupöydän klassikko, joka hurmaa makean ja pehmeän makunsa ansiosta. Tämä resepti valmistetaan kätevästi valmiista soseesta, jolloin ruoanlaitto nopeutuu ja lopputulos on silti perinteisen herkullinen. Herkullinen lanttulaatikko syntyy hetkessä kaupan hedelmä-vihannesosastolta tai pakastealtaasta hankituista soseista – laatikot maistuvat ihan yhtä hyviltä kuin itse kuorituista ja keitetyistä valmistetut.

Advertising information

Ainekset

4-6 annosta
  • 500 g lanttusosetta
  • ½ dl ruiskorppujauhoa
  • 1 dl kermaa TAI
  • 1 dl maitoa (vaihtoehto)
  • 1 kananmuna
  • ½ dl siirappia
  • suolaa
  • ripaus inkivääriä
  • ripaus maustepippuria
Pinnalle:
  • korppujauhoja
  • muutama nokare voita

Valmistusohje

  • Mittaa kulhoon ruiskorppujauhot ja neste, anna turvota hetki.
  • Lisää lanttusose, muna, siirappi ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
  • Kaada seos uunivuokaan.
  • Ripottele pinnalle vielä hieman korppujauhoja ja nosta päälle muutama nokare voita.
  • Kypsennä 175 asteessa noin tunti.
  • Nosta valmis lanttulaatikko tarjolle!

Usein kysytyt kysymykset: Lanttulaatikko soseesta

Voiko lanttulaatikon tehdä valmiista lanttusoseesta?

Kyllä voi. Monet käyttävät itse keitettyä ja soseutettua lanttua, mutta kaupan valmiit lanttusoseet toimivat hyvin ja säästävät aikaa.

Voiko lanttulaatikon pakastaa?

Kyllä. Sen voi pakastaa sekä kypsänä että raakana. Raakana pakastaminen antaa jouluaattona tuoreen paistamisen tuoksun.

Mitä mausteita lanttulaatikkoon kuuluu?

Perinteiset mausteet: siirappi, muskottipähkinä, inkivääri, valkopippuri, kaneli. Näillä saadaan klassinen maku.

Miten saa gluteenittoman lanttulaatikon?

Vaihda korppujauhot gluteenittomiin. Muuten resepti pysyy samana.

Kuinka kauan lanttulaatikko säilyy?

Jääkaapissa noin 3–4 päivää. Pakastettuna useita kuukausia, kunhan se on hyvin suojattu.

Mikä tekee lanttulaatikosta makean?

Siirappi on tärkein makeuttaja. Joissain resepteissä käytetään myös kermaa ja voita, jotka tuovat pehmeyttä.

Huomioitavaa

  • Pakastaminen: Raakana pakastettu laatikko voi hieman vetistyä, mutta maku säilyy hyvin.
  • Valmis sose: Kaupan soseet voivat olla hieman vetisiä, joten kannattaa vähentää kermaa tai lisätä korppujauhoja rakenteen parantamiseksi.
  • Maustaminen: Älä liioittele muskottia tai inkivääriä – lantun oma maku on pääosassa.

Kauppalista

Yhteistyössä