Kurpitsalaatikko
- 5 min Työaika
- 45 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
- 6 Annosta
Kaupallinen yhteistyö Suvi-tuote
Oletko koskaan valmistanut kurpitsalaatikkoa? Tämän herkkulaatikon aktiivinen valmistusaika on vain muutaman minuutin, mikäli käytät valmista riisipuuroa. Kokeile vaikka joulupöytään ja muutenkin!
Kurpitsalaatikon teko on todella helppoa, sillä Suvi Kurpitsasosetta myydään hyvin varusteltujen markettien hedelmä- ja vihannesosastoilla. Kurpitsasose on tuoretta ja helppokäyttöistä. Sose sopii erinomaisesti monenlaiseen ruoanvalmistukseen ja leivonnaisten mehevöittämiseen.
Advertising information
Ainekset
- 2 pkt (á 350 g) Suvi Kurpitsasosetta
- 300 g valmista riisipuuroa
- ripaus inkivääriä jauheena
- 2 tl suola
- ¾ dl siirappia
- 2-3 kananmunaa
Pinnalle:
- ½ dl korppujauhoja
- 25 g voita
Valmistusohje
- Laita kurpitsasose kulhoon ja lisää joukkoon valmis riisipuuro.
- Mausta inkiväärillä ja suolalla.
- Lisää siirappi ja kananmunat. Tarkista maku.
- Kääntele tasaiseksi ja laita uunivuokaan.
- Ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama nokare voita.
- Kypsennä 175-200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 40 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.
- Tarjoa kurpitsalaatikko sellaisenaan tai muun ruoan lisänä.
Usein kysytyt kysymykset: Kurpitsalaatikko
Mikä on kurpitsalaatikko?
Kurpitsalaatikko on suomalainen laatikkoruoka, jossa kurpitsa yhdistyy riisiin, kermaan ja mausteisiin. Se muistuttaa perinteisiä joululaatikoita, mutta tuo pöytään kevyemmän ja hieman makean vaihtoehdon.
Voiko kurpitsalaatikon tehdä etukäteen?
Kyllä. Kurpitsalaatikko kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä – maku syvenee ja rakenne paranee, kun laatikko saa levätä jääkaapissa ennen uudelleenlämmitystä.
Kauanko kurpitsalaatikko säilyy?
Jääkaapissa tiiviisti peitettynä kurpitsalaatikko säilyy 3–4 päivää. Sen voi myös pakastaa, jolloin säilyvyys pitenee useisiin viikkoihin.
Voiko reseptiä muokata kevyemmäksi?
Kyllä. Kerma voidaan korvata kevyemmällä ruokakermalla tai kaurakermalla, ja riisin tilalle voi käyttää esimerkiksi ohraa tai kvinoaa. Näin laatikosta saa ravintorikkaamman ja kevyemmän version.
Mihin tilanteisiin kurpitsalaatikko sopii?
- Joulupöydän kasvisvaihtoehdoksi
- Syksyn sadonkorjuujuhliin
- Arjen kasvisruoaksi
- Lisukkeeksi lihan tai kalan rinnalle
Onko kurpitsalaatikko makea vai suolainen?
Kurpitsalaatikko on miedon makea, mutta mausteilla (esim. muskottipähkinä, kaneli, valkopippuri) voi korostaa joko makeaa tai suolaista puolta oman maun mukaan.