Kaali-jauhelihalaatikko
- 20 min Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8 annosta
- 1 kg varhaiskaalia TAI
- 1 kg kaalia (vaihtoehto)
- 2-3 porkkanaa
- 50 g voita TAI
- ½ dl öljyä (vaihtoehto)
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 l vettä
- 2 dl pitkäjyväistä riisiä
- 2 tl paprikajauhetta
- mustapippuria myllystä
- 1-2 tl meiramia
- suolaa
- ¾ dl siirappia
- 3 kananmunia
Lisäksi:
- 1-2 sipulia
- nokare voita
- 400-500 g jauhelihaa
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
- Poista kaalista kanta ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi veitsellä työlaudalla.
- Kuori porkkanat ja raasta karkealla raastinterällä.
- Kuumenna voi tai öljy pannulla ja lisää suikaloitu kaali ja porkkanaraaste. Kääntele hetki kovalla lämmöllä ja pudota sitten lämpöä.
- Kääntele, kunnes seos alkaa mennä kasaan. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio ja lisää vesi. Kiehauta.
- Lisää joukkoon riisit. Mausta paprikajauheella, mustapippurilla, meiramilla ja suolalla. Sekoita joukkoon siirappi. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Tarkista maku.
- Riko joukkoon munat ja sekoita seos tasaiseksi.
- Kuori ja hienonna sipulit.
- Kuumenna voi pannulla ja paista sipulisilppu ja jauheliha kauttaaltaan.
- Mausta suolalla.
- Sekoita jauheliha muiden ainesten joukkoon.
- Vuoraa paistonkestävä uunivuoka leivinarkilla tai leivinpaperilla.
- Kaada seos vuokaan ja kypsennä 175-asteessa uunin keskiritilätasolla noin tunti.
- Tarjoa seuraksi puolukkahilloa.