Lohisalaatti ja Wasabi-kastike
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- romainesalaatti
- rucola
- viinirypäle
- herneenverso
- retiisi
- hunajameloni
- cantaloupemeloni
- savulohi
- jokiravunpyrstö
- cashewpähkinä
- ruohosipuli
- kananmuna
- wasabi
- ruokaöljy
- vesi
- lime
Lohi on ollut viime aikoina niin edullista, että sitä kannattaa hankkia vaikka pakastimeenkin.
Savustettu lohi on ihanaa paitsi salaateissa, myös uuniperunan täytteenä. Salaatit ovat kuitenkin nopeita ja helppoja valmistaa. Niihin voi kätkeä aina joukkoon mitä kaapista kulloinkin sattuu löytymään. Samaan makumaailmaan tässä salaatissa kuuluu rucola, retiisit ja kastikkeen Wasabi, makuja keventää hedelmät.
Lohisalaatti
1 ruukullinen Romaine-salaattia
muutama kourallinen rucolaa
2-3 dl viinirypäleitä
1 ruukullinen herneenversoja
muutamia retiisejä viipaleina
puolikas keskikokoinen hunaja- tai Cantaloupemeloni paloiteltuna
n. 600 g savustettua lohta paloiteltuna
200 g Apetit jokiravunpyrstöjä liemessä (valutettuna)
1 pss Parrots’n paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä
ruohosipulia
Kasaa salaatin ainekset tarjoiluvadille, tarjoa salaattikastike erikseen.
Wasabi-salaattikastike
1 munankeltuainen
n. 2 tl wasabia (myydään etnisissä kaupoissa tuubissa, mutta myös tavallisissa ruokakaupoissa)
1 dl ruokaöljyä
tilkka vettä
hieman limestä puristettua mehua
Erottele munasta keltuainen ja valkuainen.
Laita kulhon pohjalle keltuainen ja wasabitahna, sekoita.
Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen öljy, ohenna tarvittaessa vesitilkalla.
Purista joukkoon vielä hieman limen mehua.