Kesäpäivän salaatti
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- salaattisekoitus
- jääsalaatti
- kirsikkatomaatti
- kurkku
- paprika
- retiisi
- tilli
- persilja
- syötävä kukka
- rypsiöljy
- perunarieska
- valkosipulinkynsi
- leipäjuusto
- sitruunan mehu
- mustapippuri
- suola
Kesäpäivän salaatti on ihanan raikas, rouskuvan herkullinen, mutta sopivasti ruokaisa.
Perunarieskasta ja leipäjuustosta saat salaattiin makoisan lisän ja tämä salaattihan sopii erinomaisesti niin arkeen kuin juhlavampaankin hetkeen.
Kesäpäivän salaatti
4 annosta
80 g erilaisia salaatteja (jääsalaattia, rucolaa, viininsuolaheinää, friseesalaattia)
½-1 ruukku jääsalaattia tai muuta salaattia
250 g kirsikkatomaatteja
1 keskikokoinen kurkku
1 paprika
1 pieni nippu retiisejä
1 ruukku tilliä tai persiljaa
1 rasia syötäviä kukkia
Lisäksi:
1 rkl rypsi- tai rapsiöljyä
2 perunarieskaa
1 valkosipulinkynsi
300 g leipäjuustoa
Kastike:
1/2 dl rypsi- tai rapsiöljyä
1/2 sitruunan mehu tai 1 limenmehu
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
Revi salaatit sopiviksi suupaloiksi tai käytä valmista salaattisekoitusta. Puolita kirsikkatomaatit ja paloittele kurkku ja paprika. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi.
Hienonna tilli tai persilja.
Laita ainekset salaattivadille.
Kuumenna öljy pannulla ja kuutioi perunarieskat.
Lisää rieskapalat kuumalle pannulle yhdessä hienonnetun valkosipulin kanssa.
Paloittele leipäjuusto ja käytä pikaisesti pannulla.
Lisää jäähtyneet rieska- ja juustopalat salaatin joukkoon. Koristele syötävillä kukilla.
Valmista kastike.
Sekoita öljyn joukkoon sitruunan- tai limenmehu, mustapippuria myllystä ja ripaus suolaa.
Valuta kastike salaatin joukkoon tai tarjoa erikseen.
Tarjoa!