Glögillä maustettu lihapata

  • 15 min Työaika
  • 6 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

12 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

5 annosta
  • 2 rkl rypsiöljy
  • 900 g karjalanpaistiliha
  • 1 tl suola
  • 2 rkl vehnäjauho
  • 10 maustepippuri
  • 2 laakerinlehti
  • 1 kanelitanko
  • 1 tähtianis
  • 3 porkkana
  • 3 sipuli
  • 5 dl glögi
  • 2 dl vesi
  • 170 g smetana

Karjalanpaistilihasta voit valmistaa talvinaikaan sopivaa ruokaa, joka saa hieman makean ja mausteisen maun glögistä. Mikäli käytössäsi on painekattila, käytä sitä. Muussa tapauksessa hauduta ruokaa uunissa miedolla lämmöllä useita tunteja.

Glögilä maustettu lihapata

Glögillä maustettu lihapata
5 annosta

2 rkl rypsiöljyä
900 g karjalanpaistilihaa
1 tl suolaa
2 rkl vehnäjauhoja
10 maustepippuria
2 laakerinlehteä
1 kanelitanko
1 tähtianis
3 isoa porkkanaa
3 sipulia
5 dl mustikkaglögiä tai muuta glögiä
2 dl vettä
120 g smetanaa

Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä.
Kuumenna öljy kattilassa tai padassa ja lisää lihapalat.
Kääntele, kunnes pinta on saanut hieman väriä.
Mausta suolalla. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, maustepippurit, laakerinlehdet, kanelitanko ja tähtianis. Kuori porkkanat ja sipulit ja leikkaa porkkanat vinoviipaleiksi ja sipulit lohkoiksi. Lisää ainekset joukkoon ja kääntele hetki.
Lisää glögi ja vesi ja kiehauta.
Laita ruoka uunin kestävässä vuoassa 150-asteiseen uuniin ja kypsennä 4-6 tuntia.
Lisää joukkoon kypsennyksen aikana tarvittaessa vettä.
Lisää lopuksi smetana ja anna sen sulaa joukkoon.
Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
Tarjoa perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: