Valkosipulinen tomaatti-juustoleipä

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

16 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • ranskanleipä
  • aurinkokuivattu tomaatti
  • valkosipulinkynsi
  • juusto
  • rypsiöljy
  • basilika
  • oregano
  • mustapippuri

Helppo iltapala- tai illanistujaisleipä katoaa parempiin suihin silmänräpäyksessä.
Voit laittaa täytteeksi myös muita yrttejä tai täytteitä oman mieltymyksen ja jääkaapin sisällön mukaan.

Idean leipään lähetti aktiivinen lukija.

Valkosipulinen tomaatti-juustoleipä

1 ranskanleipä
6 aurinkokuivattua tomaattia
4 hienonnettua valkosipulinkynttä
150 g Lappi juustoa tai muuta juustoa
2-3 rkl rypsiöljyä
basilikaa tai oreganoa
mustapippuria

Vedä leipään ristikkomaiset viillot.
Paloittele aurinkokuivatut tomaatit suikaleiksi ja työnnä suikaleita viiltoihin tasaisesti pitkin leipää yhdessä hienonnetun valkosipulin kanssa.
Paloittele juusto ja laita palat lopuksi viiltoihin.
Valuta päälle hieman rypsiöljyä ja ripottele päälle basilikaa tai oreganoa ja rouhi mustapippuria myllystä.
Laita 200 asteiseen uuniin, kunnes juusto sulaa.

Tarjoa muun pikkusuolaisen tai salaatin lisänä, tai vaikkapa tomaattikeiton kanssa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä