Uuniperuna tonnikalakastikkeella

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- Rosamunda-peruna
- tonnikalapala vedessä
- kermaviili
- voileipäpikkelssi
- purjo
- punainen paprika
- paprikajauhe
- valkosipulijauhe
- sitruunapippuri
Käytä uuniperunana Rosamunda-perunoita, ne ovat sopivan jauhoisia.
Pese perunat, töki haarukalla niihin reikiä ja kääri alumiin folioon.
Kypsennä
175-200-asteisessa uunissa kunnes tuntuvat kypsiltä. Voit kokeilla
kypsyyttä tikulla tai haarukalla. Varaa perunoiden kypsymiseen
riittävästi aikaa, jopa 1,5 tuntia.
Loppukypsennyksen voi tehdä myös mikrossa, poista tällöin folio ja kypsennä kuvun alla täysteholla muutama minuutti kerrallaan.
Uuniperuna tonnikalakastikkeella
Tonnikalakastike:
2 prk tonnikalaa ( vedessä ) valutettuna
400 g kermaviiliä
1 dl voileipäpikkelssiä
pieni pätkä purjoa ohuina suikaleina
puolikas punainen paprika pieneksi silputtuna
paprikajauhetta
ripaus valkosipulijauhetta
sitruunapippuria
Sekoita kaikki ainekset sekaisin, tarjoa uuniperunan kanssa.
Huom! Tämä kastike sopii hyvin myös voileipäkakkujen täytteeksi, rullarieskan täytteeksi jne.