Tuulihatut lohitäytteellä

  • 20 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
tuulihatut lohitäytteellä
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

56 arvostelua. Keskiarvo: 3.1/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Tuulihatut ovat ihania! Voit täyttää ne suolaisella tai makealla täytteellä ja monista luuloista poiketen ne ovat myös helppo valmistaa. Mitäpä jos kokeilisit seuraavaksi tuulihattuja lohitäytteellä?

Advertising information

Ainekset

40 annosta
Pizzataikina:
  • 4 dl vettä
  • 150 g voita TAI
  • 150 g margariinia (vaihtoehto)
  • 2¼ dl vehnäjauhoja
  • 4 kananmunaa
Täyte:
  • 300 g yrttituorejuustoa
  • 150 g kylmäsavulohta TAI
  • 150 g lämminsavulohta (vaihtoehto)
  • muutama varsi tilliä
  • mustapippuria myllystä TAI
  • limepippuria (vaihtoehto)

Valmistusohje

  • Mittaa vesi ja voi tai margariini kattilaan ja kiehauta, kunnes voi on sulanut.
  • Lisää vehnäjauhot kerralla ja vatkaa voimakkaasti puuhaarukalla, kunnes seos irtoaa kattilan reunoista.
  • Ota kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä. Vatkaa jäähtyneeseen seokseen kananmunat yksitellen sähkövatkaimella sekoittaen.
  • Lusikoi tai pursota pieniä taikinanokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jätä hieman kohoamisvaraa.
  • Kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä. Voit pakastaa tuulihatut tässä vaiheessa halutessasi.
  • Valmista täyte. Laita tuorejuusto kulhoon ja paloittele joukkoon kylmä- tai lämminsavulohta.
  • Hienonna joukkoon tilli ja rouhi seokseen musta- tai limepippuria myllystä. Sekoita ja tarkista maku.
  • Tee tuulihattuihin viilto ja pursota täyte tuulihattuihin.
  • Tarjoa tuulihatut!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä