Sitruunapestolla maustettu broileri-fetapatonki

  • 20 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

1 annosta
  • 1 patonki
  • 1-2 rkl sitruunapesto
  • kourallinen vuonankaali
  • (vaihtoehto) herneenverso
  • (vaihtoehto) rucola
  • 1 dl broilerin fileekuutiot
  • 3-5 kirsikkatomaatti
  • 1 paprika
  • ½-1 dl fetajuusto
  • (vaihtoehto) salaattijuusto
  • tuore minttu
  • muutama cashewpähkinä
  • 1 ruukku tuore basilika
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ dl oliiviöljy
  • mustapippuri
  • ¼ tl suola
  • ½ sitruunaruohon tyviosa
  • ½ dl sitruunan mehu
  • 50 g parmesaaniraaste
  • 1 dl pinjansiemeniä

Ihanat kesäeväät voit valmistaa itse. Sitruunapestolla maustat tämän leipäaterian upeaksi kesäherkuksi.

Sitruunapestolla maustettu broileri-fetapatonki
1 annos

1 patonki
1-2 rkl sitruunapestoa
kourallinen vuonankaalia, herneenversoja tai rucolaa
n. 1 dl kevyesti maustettuja broilerikuutioita
3-5 puolitettua kirsikka- tai miniluumutomaattia
muutama suikale tai rengas paprikaa
½-1 dl feta- tai salaattijuustoa kuutioina
tuoretta minttua
muutama paahdettu cashewpähkinä

Paista patonki ja halkaise etuosaan leivän mittainen viilto.
Sivele leivän alaosa sitruunapestolla.

Laita sisään vuonankaalia, herneenversoja tai rucolaa, sekä broilerikuutioita, puolitettuja kirsikka- tai miniluumutomaatteja, paprikaa ja feta- tai salaattijuustoa.

Mausta tuoreella mintulla.

Koristele paahdetuilla cashewpähkinöillä.

Sitruunapesto

1 ruukku basilikaa
1 valkosipulinkynsi
½ dl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
¼ tl suolaa
½ sitruunaruohon tyviosa hienonnettuna
½ dl puristettua sitruunanmehua
50 g parmesaaniraastetta
1 dl pinjansiemeniä

Laita ainekset kulhoon ja jauha sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

Käytä tarvittava määrä ja säilytä loput tiiviissä purkissa jääkaapissa.

 

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä