Sitruunapestolla maustettu broileri-fetapatonki
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 1 patonki
- 1-2 rkl sitruunapesto
- kourallinen vuonankaali
- (vaihtoehto) herneenverso
- (vaihtoehto) rucola
- 1 dl broilerin fileekuutiot
- 3-5 kirsikkatomaatti
- 1 paprika
- ½-1 dl fetajuusto
- (vaihtoehto) salaattijuusto
- tuore minttu
- muutama cashewpähkinä
- 1 ruukku tuore basilika
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ dl oliiviöljy
- mustapippuri
- ¼ tl suola
- ½ sitruunaruohon tyviosa
- ½ dl sitruunan mehu
- 50 g parmesaaniraaste
- 1 dl pinjansiemeniä
Ihanat kesäeväät voit valmistaa itse. Sitruunapestolla maustat tämän leipäaterian upeaksi kesäherkuksi.
Sitruunapestolla maustettu broileri-fetapatonki
1 annos
1 patonki
1-2 rkl sitruunapestoa
kourallinen vuonankaalia, herneenversoja tai rucolaa
n. 1 dl kevyesti maustettuja broilerikuutioita
3-5 puolitettua kirsikka- tai miniluumutomaattia
muutama suikale tai rengas paprikaa
½-1 dl feta- tai salaattijuustoa kuutioina
tuoretta minttua
muutama paahdettu cashewpähkinä
Paista patonki ja halkaise etuosaan leivän mittainen viilto.
Sivele leivän alaosa sitruunapestolla.
Laita sisään vuonankaalia, herneenversoja tai rucolaa, sekä broilerikuutioita, puolitettuja kirsikka- tai miniluumutomaatteja, paprikaa ja feta- tai salaattijuustoa.
Mausta tuoreella mintulla.
Koristele paahdetuilla cashewpähkinöillä.
Sitruunapesto
1 ruukku basilikaa
1 valkosipulinkynsi
½ dl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
¼ tl suolaa
½ sitruunaruohon tyviosa hienonnettuna
½ dl puristettua sitruunanmehua
50 g parmesaaniraastetta
1 dl pinjansiemeniä
Laita ainekset kulhoon ja jauha sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
Käytä tarvittava määrä ja säilytä loput tiiviissä purkissa jääkaapissa.