Ruokaisa leipämunakas
- 10 min Työaika
- 40 min Valmistusaika

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 200 g maalahden limppu
- 1 (varsineen) sipuli
- (vaihtoehto) purjosipuli
- 10 miniluumutomaatti
- 100 g kylmäsavuhärkäleikkele
- (vaihtoehto) naudanpaistileikkele
- 8 kananmuna
- 1 dl kerma
- (vaihtoehto) vesi
- 100 g juustoraaste
- ¼ tl suola
- mustapippurirouhe
Syksyn illanistujaisiin voit valmistaa ruokaisan munakkaan, jota voit tarjota annospaloina piirakan tapaan. Tämä munakas sisältää herkullista Maalahden Limppua, härkäleikkelettä ja kasviksia.
Ruokaisa leipämunakas
12 pientä annospalaa
200 g Maalahden Limppua
1 sipuli varsineen tai pätkä purjosipulia
noin 10 miniluumutomaattia
100 g härkä- tai naudanpaistileikkelettä
8 munaa
1 dl kermaa tai vettä
100 g juustoraastetta
¼ tl suolaa
mustapippuria myllystä

Vuoraa noin 20×20 cm reunallinen paistovuoka leivinpaperilla.
Paloittele Maalahden Limppu pieniksi kuutioiksi ja ripottele vuoan pohjalle.
Hienonna sipuli varsineen tai purjosipuli.
Puolita miniluumutomaatit.
Ripottele ne kerroksittain uunivuokaan.
Levitä päälle härkä- tai naudanpaistileikkeleet ohuina siivuina tai hienonnettuna.
Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon kerma tai vesi, juustoraaste ja suola. Rouhi joukkoon vielä mustapippuria. Kaada munaseos vuokaan ja kypsennä munakasta 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, tai kunnes pinta on kiinteä. Leikkaa annospaloiksi.
Tarjoa hieman lämpimänä.