Ruokaisa leipämunakas

  • 10 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

13 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Maalahden Limppu logo Maalahden Limppu logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

10 (annospalaa) annosta
  • 200 g maalahden limppu
  • 1 (varsineen) sipuli
  • (vaihtoehto) purjosipuli
  • 10 miniluumutomaatti
  • 100 g kylmäsavuhärkäleikkele
  • (vaihtoehto) naudanpaistileikkele
  • 8 kananmuna
  • 1 dl kerma
  • (vaihtoehto) vesi
  • 100 g juustoraaste
  • ¼ tl suola
  • mustapippurirouhe

Syksyn illanistujaisiin voit valmistaa ruokaisan munakkaan, jota voit tarjota annospaloina piirakan tapaan. Tämä munakas sisältää herkullista Maalahden Limppua, härkäleikkelettä ja kasviksia.

Ruokaisa leipämunakas
12 pientä annospalaa

200 g Maalahden Limppua
1 sipuli varsineen tai pätkä purjosipulia
noin 10 miniluumutomaattia
100 g härkä- tai naudanpaistileikkelettä
8 munaa
1 dl kermaa tai vettä
100 g juustoraastetta
¼ tl suolaa
mustapippuria myllystä

Vuoraa noin 20×20 cm reunallinen paistovuoka leivinpaperilla.
Paloittele Maalahden Limppu pieniksi kuutioiksi ja ripottele vuoan pohjalle.
Hienonna sipuli varsineen tai purjosipuli.
Puolita miniluumutomaatit.
Ripottele ne kerroksittain uunivuokaan.
Levitä päälle härkä- tai naudanpaistileikkeleet ohuina siivuina tai hienonnettuna.
Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon kerma tai vesi, juustoraaste ja suola. Rouhi joukkoon vielä mustapippuria. Kaada munaseos vuokaan ja kypsennä munakasta 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, tai kunnes pinta on kiinteä. Leikkaa annospaloiksi.
Tarjoa hieman lämpimänä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä