Rosmariini-juustoboston
- 30 min Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 5 dl vesi
- 25 g tuore hiiva
- 1 tl suola
- 2 rkl hunaja
- 2 dl kaurahiutale
- 11-12 dl vehnäjauho
- 150 g juustoraaste
Väliin
- 200 g tuorejuusto
- tuore rosmariini
- tuore kirveli
Pinnalle
- vesi
- seesaminsiemeniä
Rosmariini-juustoboston on tyylikäs ja upean tuoksuinen leipä, joka ilahduttaa myös juhlapöydässä. Sen voi nauttia sellaisenaan vaikka keiton tai salaatin seurana.
Rosmariini-juustoboston
6-8 annosta
5 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl hunajaa
2 dl kaurahiutaleita
11-12 dl vehnäjauhoja
150 g juustoraastetta
Väliin:
200 g tuorejuustoa
rosmariinia
tuoretta kirveliä hienonnettuna
Pinnalle:
vettä
(seesaminsiemeniä)
Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon ja murenna joukkoon hiiva.
Lisää suola ja hunaja. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja vehnäjauhot alustaen. Lisää juustoraaste ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina kahteen osaan. Vaivaa taikinasta ilmakuplat. Kaulitse kahdeksi levyksi ja voitele levyt tuorejuustolla. Ripottele pinnalle rosmariinia ja tuoretta kirveliä. Kääri rulliksi ja leikkaa korvapuustien tapaan noin 4 cm paksuiksi viipaleiksi.
Vuoraa halkaisijaltaan 24-26 cm pyöreä kakkuvuoka leivinpaperilla ja nosta pullat pystyssä vierekkäin vuokaan. Suihkauta pinnalle hieman vettä ja ripottele päälle halutessasi seesaminsiemeniä.
Paista leipää 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes leipä on saanut kauniin värin.