Pienet kolmioleivät tonnikalasta
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- paahtoleipä
- Tonnikala
- creme fraiche
- ruohosipulituorejuusto
- majoneesi
- sitruunapippuri
- tomaatti
- cocktailtikku
Lapsille maistuu lastenkutsuilla myös suolaiset pikkupurtavat.
Kun makeat herkut alkavat jo kyllästyttää, on vaihteeksi mukava haukata jotain pientä suolaista, joka on tehty minikoossa lapsen käteen ja suuhun sopivaksi.
Täytetyt leivät maistuvat tietysti myös aikuisille. Täytteeksi voi kätkeä mitä tahansa mielikuvituksen puitteissa.
Pienet kolmioleivät 12 kpl
12 isoa paahtoleipää
1 prk tonnikalaa valutettuna
200 g creme fraichea
100 g ruohosipulituorejuustoa
1 dl majoneesia
sitruunapippuria
2-3 tomaattia lohkoina
lisäksi: 12 kpl cocktailtikkuja
Leikkaa leivistä reunat, valuta tonnikala.
Sekoita keskenään tonnikala, creme fraiche, tuorejuusto ja majoneesi, mausta sitruunapippurilla.
Voitele leivät seoksella ja leikkaa ne kulmasta kulmaan kolmion mallisiksi paloiksi.
Laita toisen puolikkaan päälle tomaattilohko ja nosta päälle toinen leipäpala.
Tökkää keskelle cocktailtikku ja nosta tarjoiluvadille.
Voit tomaatin sijaan käyttää esimerkiksi kurkkua, maustekurkkua, paprikaa, yrttejä tai mitä mielesi tekee.
Vinkki! Mikäli haluat minileipiä, leikkaa kolmioleivät vielä toistamiseen puoliksi.