Pienet bagelit
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- vesi
- hiiva
- leipäsiirappi
- vehnäjauho
- suola
- rypsiöljy
- kananmuna
- seesaminsiemeniä
- unikonsiemeniä
- tuorejuusto
- kylmäsavulohi
- graavilohi
- vehnäinen silmusalaatti
- punasipuli
- tilli
- ruohosipuli
- miniluumutomaatti
- vihreä pestokastike
- buffalo-mozzarellajuusto
- tomaatti
- basilika
- mustapippuri
- oliivi
Bagelit ovat ihania tarjottavia kesän juhlissa ja vaikkapa brunssilla. Leivo bagelit pieniksi muutaman suupalan kokoisiksi rinkeleiksi. Nämä suolaiset suupalat leivoin Eskimon kesäesitteeseen, jota saatat löytää kaupan hyllyiltä leivinpapereiden ja folioiden läheisyydestä. Esitteessä on lukuisia muita kivoja kesään sopivia reseptejä, joista osa on minun käsialaani ja osa Aki Wahlmanin suunnittelemia. Käytä mielikuvitustasi täytteissä.
Kuva: Eskimo
Pienet bagelit
20 kpl
Taikinajuuri:
3 dl vettä
25 g hiivaa
2 tl Dansukker Leipäsiirappia
3 dl vehnäjauhoja
Taikina:
(taikinajuuri)
3 dl vettä
25 g hiivaa
n. 1 l vehnäjauhoja1/2 rkl suolaa
½ dl rypsiöljyä
Lisäksi:
iso kattilallinen vettä
ripaus suolaa
Pinnalle:
muna
seesaminsiemeniä ja/tai unikonsiemeniä
Täyte 1:
(10 kpl)
100 g tilli- tai yrttituorejuustoa
n. 200 g kylmäsavulohta- tai graavilohta
20 g vehnäistä silmusalaattia (apilan, vehnän ja sinimailasen silmuja)
1-2 punasipulia ohuina renkaina
Järvikylän tilliä tai ruohosipulia
(miniluumutomaatteja)
Täyte 2:
(10 kpl)
n. 3 rkl vihreää pestokastiketta
2 kiekkoa Buffalo-mozzarellajuustoa
2 tomaattia
Järvikylän basilikaa
mustapippuria myllystä
(oliiveja)
Valmista taikinajuuri.
Mittaa reilun kokoiseen kulhoon kädenlämpöinen vesi ja liuota joukkoon hiiva ja leipäsiirappi.
Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja pidä huoneenlämmössä peitettynä muutama tunti tai jääkaapissa yön yli.
Laita kädenlämpöinen vesi isoon kulhoon tai yleiskoneen kulhoon ja liuota joukkoon hiiva.
Lisää vehnäjauhot, rypsiöljy ja suola.
Lisää joukkoon taikinajuuri.
Anna koneen käydä noin viisi minuuttia tai vaivaa käsin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta.
Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa noin tunti.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja leivo tangoksi.
Jaa kahteenkymmeneen tasakokoiseen palaan.
Pyöritä pulliksi ja venytä keskelle reikä.
Kiehauta isossa kattilassa vettä ja ripaus suolaa.
Laske bagelit muutama kerrallaan kiehuvaan veteen ja anna kiehua minuutista kahteen minuuttia, kunnes pinta on kiinteä.
Nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja voitele munalla.
Ripottele pinnalle seesamin- tai unikonsiemeniä.
Kypsennä 225-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 10 minuuttia.
Jäähdytä.
Valmista kahdenlaisia bageleita.
Halkaise bagelit keskeltä ja levitä puolelle alapuolikkaista tilli- tai yrttituorejuustoa.
Käännä kylmäsavulohifileetä rullalle ja laita tuorejuuston päälle.
Laita päälle vehnäistä silmusalaattia, punasipulirenkaita, tilliä tai ruohosipulia.
Valmista mozzarellabagelit.
Levitä alapuolikkaille vihreää pestokastiketta.
Viipaloi päälle mozzarellajuustoa ja tomaattia.
Koristele basilikalla ja rouhi pinnalle mustapippuria myllystä.
Laita leikatut bagelikannet päälle.
Tökkää jokaiseen halutessasi Eskimo Cocktailtikku ja koristele miniluumutomaateilla tai oliiveilla.