Pekonipiirakka ja broileripiirakka
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kaurahiutale
- vehnäjauho
- leivinjauhe
- margariini
- maito
- pekoni
- purjo
- punainen paprika
- kananmuna
- kerma
- juustoraaste
Pekonipiirakka
Pohja:
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g margariinia
0,5 dl maitoa
Täyte:
140-170 g pekonia paloiteltuna
10-15 cm pätkä purjoa silputtuna
1/2 punainen paprika suikaleina
3 munaa
2 dl kermaa
1 dl maitoa
150 g juustoraastetta
Sekoita kulhossa kuivat aineet ja rasva sekaisin, lisää maito ja sekoita tasaiseksi.
Taputtele taikina jauhoja apuna käyttäen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohjaa uunin alatasolla 225 asteisessa uunissa n 10 minuuttia.
Paista kuumassa pannussa pekoni, lisää joukkoon purjosilppu, kääntele hetki.
Levitä seos esipaistetun pohjaosan päälle, ripottele pinnalle paprikasuikaleet.
Sekoita munat, kerma, maito ja juustoraaste keskenään ja kaada pinnalle.
Jatka paistamista 200 asteisen uunin alatasolla kunnes pinta hyytyy ja on kauniin värinen.
Broileripiirakka
Pohja:
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g margariinia
0,5 dl maitoa
Sekoita kulhossa kuivat aineet ja rasva sekaisin, lisää maito ja sekoita tasaiseksi.
Taputtele taikina jauhoja apuna käyttäen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohjaa uunin alatasolla 225 asteisessa uunissa n 10 minuuttia.
Täyte:
tilkka öljyä paistamiseen
300-400 g broilerin filesuikaleita
currya
suolaa
10 cm pätkä purjoa silppuna
muutama säilykepersikanpuolikas paloiteltuna
1-2 tomaattia viipaleina
Paista kuumassa pannussa broilerisuikaleet, mausta ja lisää joukkoon purjo, kääntele hetki.
Nosta piirakkapohjan päälle edellä mainittu seos, ripottele pinnalle tomaatit ja persikat.
Kaada päälle keskenään sekoitetut:
3 munaa
2 dl kermaa
1 dl maitoa
150 g juustoraastetta
ja jatka paistamista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.