Naudan paistileivät
- 1 h Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 1,2 kg naudan paahtopaisti
- voi
- 2-3 valkosipulinkynsi
- tuore rosmariini
- 2 tl suola
- mustapippurirouhe
Lisäksi:
- 1 joululimppu
- 200 g viikunahillo
- 2 punasipuli
- 2 rkl punaviinietikka
- 1 rkl sokeri
- 1 rkl rypsiöljy
- mustapippurirouhe
Joulun alkupalapöytään tai illanistujaisiin voit valmistaa herkullisia naudanpaistileipiä. Valmista paisti valmiiksi jo hyvissä ajoin, näin saat koottua annokset nopeasti tarjoiluvalmiiksi.
Naudan paistileivät
n. 1,2 kg naudan paahtopaistia
nokare voita
2-3 valkosipulinkynttä
muutama varsi tuoretta rosmariinia
2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Lisäksi:
joululimppu
200 g viikunahilloa
2 punasipulia
2 rkl punaviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 rkl rypsiöljyä
mustapippuria myllystä
Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Kuumenna nokare voita pannulla ja anna ruskistua hieman. Lisää joukkoon viipaloidut valkosipulinkynnet ja rosmariinin varret, kääntele hetki. Laita liha pannulle ja kääntele, kunnes pinta saa kauniin värin. Hiero pintaan suola ja mustapippuria myllystä.
Laita lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan ja nosta uunivuokaan. Kypsennä 100 asteessa uunin keskiritilätasolla, kunnes sisälämpötila on 57-65 astetta riippuen kuinka kypsää paistia haluat. Anna valmiin lihan vetäytyä folioon käärittynä noin 15 minuuttia ennen viipalointia. Viipaloi liha ohuiksi viipaleiksi.
Leikkaa joululimppu viipaleiksi. Levitä pinnalle viikunahilloa ja nosta päälle ohuita paistiviipaleita. Leikkaa punasipuli renkaiksi ja sekoita joukkoon punaviinietikkaa, sokeria, rypsiöljyä ja mustapippuria myllystä. Anna maustua hetki ja laita paistiviipaleiden päälle. Koristele tuoreella rosmariinilla.
Tarjoa!