Metsämiehen homejuustopiiras
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- margariini
- vehnäjauho
- suola
- vesi
- kerma
- säilyke hirvenliha
- punasipuli
- portobellosieni
- maito
- kananmuna
- timjami
- sinihomejuusto
Tässä suolaisen piiraan ohje homejuuston ystäville.
Mikäli homejuusto ei miellytä, voit korvata sen esimerkiksi emmental- tai mozzarellaraasteella.
Piiraassa on käytetty säilykkeenä myytävää hirvenlihaa, sekä Portobello-sientä.
Portobello on suurikokoinen herkkusieni, jonka maku on pientä herkkusientä voimakkaampi.
Tämä sieni sopii loistavasti kastikkeisiin, piiraisiin tai kokonsa vuoksi esimerkiksi täytettäväksi.
Metsämiehen homejuustopiiras 8-12 palaa
Pohja:
100 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1/2 dl vettä tai kermaa
Täyte:
200 g Kylmäsen hirvenlihaa säilykkeenä
1 punasipuli silppuna
1 iso (n. 70 g) Portobello-sieni
2 dl kermaa
1 dl maitoa
3 munaa
tuoretta timjamia maun mukaan
150 g sinihomejuustoa rouheena
Nypi margariini, jauhot ja suola ryynimäiseksi.
Lisää neste nopeasti sekoittaen.
Painele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Leikkaa hirvenliha veitsellä pieniksi kuutioiksi, silppua punasipuli ja sieni.
Ripottele ainekset piirastaikinan pinnalle. Hienonna mausteeksi timjamia.
Sekoita keskenään kerma, maito ja munat, sekä lopuksi juustorouhe.
Kaada täyteainesten päälle.
Paista 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, tai kunnes piiras on väriltään kaunis ja pinta hyytynyt.