Meksikolaiset lihapullat ja feta-perunasalaatti
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- korppujauho
- vesi
- kerma
- kananmuna
- sipuli
- jauheliha
- chili con carne-mausteseos
- kermaviili
- Sauvon säilykkeen vanhan ajan viipalekurkku
- fetajuusto
- omena
- peruna
Valmiit kastikejauheseokset sopivat paljon muuhunkin kuin ihan varsinaiseen, siihen suunniteltuun tarkoitukseen.
Nämä lihapullat maustoin helposti Chili con Carne- mausteseoksella.
Lisäkkeeksi tein pienen annoksen kastiketta, josta tulikin salaattia, kun joukkoon lisäsi hieman perunaa.
Meksikolaiset lihapullat
1 dl korppujauhoja
2 dl vettä tai kermaa
1 muna
1 sipuli silppuna
500 g nauta-sikajauhelihaa
1/2 pss Maggin Chili con Carne -mausteseosta
Laita kulhoon korppujauhot ja neste, anna turvota hetki.
Lisää muna, sipulisilppu, jauheliha ja mausteseos, sekoita tasaiseksi.
Pyörittele taikinasta pieniä pyöryköitä, paista pannulla kuumassa rasvassa.
Feta-perunasalaatti
2 prk kermaviiliä
1 dl Sauvon säilykkeen vanhan ajan viipalekurkkuja
50-100 g fetajuustoa
1/2-1 omena kuutioina
2-4 kypsää perunaa kuutioina
Sekoita kermaviilin joukkoon suikaloidut viipalekurkut, murustettu fetajuusto, kuutiotu omena ja kuutioidut perunat.