Lihapiirakka
- 1 h Työaika
- 2 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
26 annosta
Taikina
- ½ l vettä
- 2/3 pkt tuorehiivaa
- 2 tl suolaa
- 2 rkl öljyä
- 5 dl ruisjauhoja
- 6 dl vehnäjauhoja
Täyte
- 1 dl puuroriisiä
- tai jasmiiniriisiä
- tilkka öljyä TAI
- tilkka margariinia (vaihtoehto)
- 500 g jauhelihaa
- 1 iso sipuli silppuna
- suolaa
- mustapippuria
Uppopaistamiseen:
- 1 l rypsiöljyä tai paistoöljyä
Valmistusohje
- Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva, lisää suola, öljy ja jauhot alustaen.
- Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Tee taikinan kohotessa täyte.
- Keitä riisi kypsäksi.
- Keitä riisi kypsäksi.
- Paista jauheliha ja sipuli kuumassa pannussa öljyssä tai margariinissa, mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää joukkoon kypsä riisi.
- Kaulitse taikina noin ½ cm paksuksi levyksi, ota pyöreällä muotilla ympyröitä, laita muutama lusikallinen täytettä ympyrän keskelle ja painele ympyrät puolikuun mallisiksi.
- Kuumenna öljy friteerauskeittimessä tai kattilassa noin 180 asteiseksi.
- Nosta pari lihapiirakkaa kerrallaan kuumaan öljyyn ja paista piirakat molemmin puolin, kunnes saavat kauniin, ruskean värin.
- Valuta talouspaperin tai ritilän päällä.
- Laita päälle liina, jotta piirakoiden pinta pehmenee.
- Nauti lihapiirakat sellaisenaan tai vaikka sinappikurkkusalaatin kera!