Lämpimät Mutti-patongit

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

6 arvostelua. Keskiarvo: 4.5/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

10 annosta
  • 1 patonki
  • 1 tölkki Mutti Polpa tomaattimurska
  • 2 valkosipulinkynsi
  • 1 ruukku tuore basilika
  • mustapippurirouhe
  • suola
  • 1⁄2 punainen chilipaprika
Täytevinkki 1
  • muttikastike
  • 15 viipaletta pepperoni
  • 2-3 rkl homejuusto
  • 1 paprika
Täytevinkki 2
  • muttikastike
  • 160 g mozzarellajuusto
Täytevinkki 3
  • muttikastike
  • 1⁄2-1 dl Tonnikala
  • 10 dl mozzarellaraaste
Täytevinkki 4
  • muttikastike
  • nyhtökaura
  • härkis
  • tofu
  • 10 dl mozzarellaraaste


Mutti-tomaattimurska tyhjeni kauppojen hyllyiltä muutama vuosi sitten, kun Henri Alen räjäytti potin some-suosikiksi yltäneellä tomaattikastikereseptillään.
Tomaattimurska onkin joka keittiön perusraaka-aine, joka soveltuu monipuolisesti ruoanlaittoon ihan itsessään tai muutaman raaka-aineen kanssa yhdistettynä.
Usein sanotaan, että paras tomaattikastike on pitkään haudutettu. Uskallan väittää, että loistava lopputulos tulee myös kastiketta kypsentämättä.
Mitä tuumaa tästä Henri Alen?

Kokeile ja kerro mitä pidit! Joko kokeilit Henkan kastikereseptin? Kumpi vie voiton?

Herkulliset pikkusuolaiset valmistat helposti ja nopeasti.
Makoisa tomaattikastike valmistuu laadukkaasta Mutti-tomaattimurskasta, joka maistuu tuoreelta tomaatilta.
Kun joukkoon lisätään tuoretta basilikaa ja maustetaan suolalla ja pippurilla, kastikkeesta tulee keittämättä upea kastike,
jota voit käyttää monipuolisesti niin kylmissä kuin lämpimissä ruoissa.
Yksinkertaisimmillaan voit dippailla siihen myös pelkästään tuoretta leipää.

Helppoa! Ja miten nopeaa! Kaikki tämä vie aikaa vain hetken!

Lämpimät Mutti-patongit
10 annospalaa

1 iso patonki

Raikas Muttikastike:

1 prk Mutti Polpa tomaattimurskaa
2 valkosipulinkynttä
1 ruukku basilikaa
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
1⁄2 punainen mieto chilipaprika

Täytevinkkejä:

Muttikastiketta

5 pepperoniviipaletta per patonkiviipale
2-3 rkl homejuustomurua
1 paprikaviipale per patonkiviipale

TAI

Muttikastiketta

60 g mozzarellajuustoa viipaleina per patonkiviipale

TAI

Muttikastiketta

1⁄2-1 dl tonnikalaa
1 dl mozzarellaraastetta per patonkiviipale

TAI

Muttikastiketta

nyhtökauraa, tofua tai kasviksia
1 dl mozzarellaraastetta per patonkiviipale

Hellapoliisi: Lämpimät Mutti-patongit

Laita tomaattimurska, kuoritut valkosipulinkynnet, basilika, mustapippuria maun mukaan, suolaa ja puolikas mieto chilipaprika tehosekoittimeen.
Pyöräytä ainekset tasaiseksi kastikkeeksi. Tarkista maku. Lisää suolaa ja mustapippuria tarvittaessa.
Leikkaa patongista reiluja paloja ja puolita siten, että voit levittää Muttikastiketta leikkauspinnalle.
Laita päälle omat suosikkitäytteesi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Kuumenna 250-asteisessa uunissa, kunnes juusto on sulanut.

Nauti kylmän juoman kanssa!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: