Karhurullia ja karpalohyytelöä
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- ruisrieska
- karhunliha
- torvisienisulatejuusto
- persilja
Mitä tarjoaisit ulkomaisille vieraillesi tai veisit heille tuliaisiksi?
Karhunliha tuskin kuuluu monenkaan meistä vakio-ostoksiin, mutta ainakin kerran elämässä pitää kaikkea kokeilla.
Rukalla sijaitsee Riipisen riistaravintola, jossa voi maistella villisikaa, poroa ja karhua.
Karhunlihaa oli hiljattain myynnissä Lidlissä, kuten myös muita Riipisen riistaherkkuja.
Hintaa säilykepurkilla on ostopaikasta riippuen 20-30 euroa, mutta tuotteen oikea arvo on noin 50 euroa.
Kovin suurta joukkoa ei tuolla purkilla ruoki, siksi mietinkin mikä olisi sellainen pikkusyötävä, josta saa maistiaisen mahdollisimman moni ja se sisältäisi suomalaisia aineksia.
Karhu maistui riistalta ja muistutti melkoisesti poronlihaa. Oikein hyvää ja maukasta. Liha ei tarvitse ylimääräisiä mausteita.
Karhurullia
3 kpl Ruisrieskoja
1 prk Riipisen karhunlihaa
200 g Silva torvisienisulatejuustoa (laktoositon)
persiljaa silppuna
Sekoita karhunliha ja torvisienisulatejuusto tasaiseksi tahnaksi, silppua joukkoon persiljaa.
Levitä tahna ruisrieskojen pintaan ja käännä rieskat rullalle.
Leikkaa vinopaloiksi.
Kolmesta rieskasta saat keskimäärin 20 palaa.
Kolme palaa ruokailijaa kohden on ihan sopiva alkupalaksi, jolloin koko määrästä saa maistiaisia noin 6-7:lle.
Tarjoa lisäksi Riipisen Karpalohyytelöä.