Juustotäytteiset tuulihatut
Uusimmat reseptit
Advertising information
Juustotäytteiset tuulihatut n. 40 kpl
3dl vettä
150 g voita tai margariinia
2 1/4dl vehnäjauhoja
4 munaa
täyte:
250 g edamjuustoa
100 g sulatejuustoa
(125 g sinihomejuustoa)
1prk kermaviiliä
Kiehauta
margariini ja vesi paksupohjiasessa kattilassa. Lisää vehnäjauhot
kerralla koko ajan puuhaarukalla voimakkaasti vatkaten, kunnes se
irtoaa kattilan reunoista. Ota kattila liedeltä, anna seoksen jäähtyä
ja vatkaa munat yksitellen joukkoon sähkövatkaimella. Ota taikinasta
nokareita ja laita leivinpaperilla vuoratulle pellille, tai pursota
pursottimella. Ihan pieni nokare riittää, ne turpoavat reilusti. Paista
200 asteessa n. 20 minuuttia.
Valmista täyte sekoittamalla
raastettu edamjuusto, sekä sulate- ja sinihomejuusto, sekä kermaviili
keskenään monitoimikoneessa sekaisin. Jätä tahna maustumaan muutamaksi
tunniksi tai yön yli. Täytä tuulihatut juuri ennen tarjoilua. Jos tahna
on liian paksua, ohenna maidolla.