Toffee-perunaleivokset
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- muna
- sokeri
- fariinisokeri
- perunajauho
- kaakaojauhe
- leivinjauhe
- sokeroimaton kaakaojauhe
- mantelimassa
- appelsiinin kuoriraaste
- appelsiinin puristettu mehu
- Cloetta Toffee Center suklaa
- kerma
- tomusokeri
Kevään juhlakausi lähestyy ja sormisyötävät ovat paikallaan.
Ihanan toffeiset perunaleivokset ovat meheviä ja pysyvätkin sellaisina, vaikka valmistaisit ne jääkaappiin valmiiksi jo useamman päivän ennen tarjoilua.
Osallistu arvontaan ja kerro tämän artikkelin yhteydessä mitä tekisit myyntierällä Toffee Center -suklaata! Kaikkien tiistaina 14.04 klo 21.00 mennessä vastauksensa jättäneiden kesken arvotaan laatikollinen suklaata!
Toffee-perunaleivokset (gluteeniton)
noin 30 kpl
4 munaa
1 ½ dl sokeria tai fariinisokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Lisäksi:
3 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
150 g mantelimassaa
½ appelsiinin kuoriraaste
½ appelsiinin puristettu mehu
80 g Cloetta Toffee Center ?suklaata
2 rkl kermaa
(tomusokeria)
Pinnalle:
sokeroimatonta kaakaojauhetta
50 g Cloetta Center -suklaata
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet käännellen.
Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 ?asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy leivinpaperin päälle ja jäähdytä.
Murusta torttulevy kulhoon ja lisää joukkoon kaakaojauhe, murustettu mantelimassa, hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste ja puristettu mehu.
Paloittele Toffee Center ?suklaa pieneen kasariin ja laita joukkoon kermaa.
Hämmennä miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut.
Sekoita suklaakastike muiden ainesten joukkoon ja vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimella.
Mausta tarvittaessa tomusokerilla.
Pyöritä seoksesta soikeita palleroita ja laita tarjoiluvadille tai paperisiin leivosvuokiin.
Siivilöi pinnalle sokeroimatonta kaakaojauhetta.
Leikkaa Toffee Center suklaa pieneksi rouheeksi työlaudalla ja pyröritä siitä pikkuruisia palloja. Paina jokaisen perunaleivoksen sisään yksi pallero.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.