Sitruunaposset
- 15 min Työaika
- 2 h 10 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit


Kaupallinen yhteistyö Dansukker
Sitruunaposset valmistuvat helposti vain kolmesta raaka-aineesta. Sitruuna hyydyttää keitetyn kerman ja tuloksena on samettisen pehmeä kermavanukas. Tyylikäs jälkiruoka voidaan valmistaa jo vaikka edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan tarjoiluhetkeä. Voit halutessasi koristella jälkiruoat myös tuoreilla marjoilla.
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 5 dl kuohukermaa
- 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
- 1 rkl sitruunan raastettua kuorta
- 1 dl sitruunan mehu
Valmistusohje
- Mittaa kuohukerma ja Siro sokeri kattilaan ja anna kiehua noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen.
- Pese sitruuna ja raasta kuori. Purista mehu ja mittaa tarvittava määrä.
- Ota kiehuva kerma-sokeriseos sivuun liedeltä ja lisää sitruunan kuoriraaste ja sitruunamehu, sekoita.
- Jaa seos annosastioihin ja nosta jääkaappiin.
- Anna jähmettyä muutama tunti tai yön yli.
- Raasta koristeeksi sitruunan kuorta tai tarjoa halutessasi seuraksi tuoreita marjoja.
- Sitruunaposset voit valmistaa hyvin jo etukäteen odottamaan tarjoilua.