Minttu-raparperikakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Valmista vaikkapa yllätysvieraille alkukesään sopiva herkku. Piilota kepeän täytteen alle herkullinen raparperihilloke. Minttu antaa mukavaa pirteyttä täytteeseen.

Minttu-raparperikakku
8 annosta

Pohja:
n. 200 g Jyväshyvä Luonnonhyvät – kaurakeksejä

Raparperihilloke:
5 dl raparperipaloja
¾ dl sokeria
2 rkl vettä
¼ – ½ tl kuivattua minttua

Täyte:
2 ½ dl vispikermaa
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
¾ dl sokeria
½ dl silputtua minttua tai sitruunamelissaa

Pinnalle:
3-4 dl tuoreita mansikoita
tuoretta minttua tai sitruunamelissaa 

Laita halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoan reunat tarjoiluvadille.
Murusta vuoan sisälle Luonnonhyvät ?kaurakeksejä.

Valmista raperperihilloke.
Laita kattilaan raparperipalat, sokeri, vesi ja kuivattu minttu.
Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä, kunnes raparperi alkaa pehmetä.
Levitä hilloke varovasti keksipohjan päälle.

Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon Philadelphia-tuorejuusto, vaniljasokeri, sokeri ja silputtu minttu tai sitruunamelissa. Tarkista maku.
Levitä täyte vuokaan ja nosta hetkeksi kylmään. Tarvittaessa voit irrottaa vuoan reunat myös heti.
Pyöräytä veitsellä vuoan reunoja myöten ja nosta reunat varovasti pois.

Koristele kakku tuoreilla mansikoilla ja mintunlehdillä.

Vinkki! Laita kakku pakastimeen ja koristele mansikoilla vasta juuri ennen tarjoilua. Näin saat ihanan jäädykekakun kesäpöytään nostettavaksi!

 

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä