Kasvisjauhikset, punajuuririsotto, rucolapestokastike ja valkosipuliruusukaalit
- 45 min Työaika
- 45 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 1 pkt Apetit Kasvisjauhispihvit
- 1 pkt Apetit Kasvisjauhispyörykät
- 1 pkt Apetit Kasvisjauhispihvit Crispy Chick
- öljy
- 3-4 dl oliiviöljy
- 1 sipuli
- 2-3 valkosipulinkynsi
- 2 dl risottoriisi
- 1,3 l vesi
- ½ kasvisliemikuutio
- 1 dl kuiva siideri
- kuiva valkoviini
- 3 dl punajuurimehu
- suola
- 60 g parmesaanijuusto
- tuore rucola
- tuore viininsuolaheinä
- 50 g tuore rucola
- 1 ruukku tuore basilika
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- mustapippurirouhe
- 200 g ruusukaali
Vegaanisuus on päivän sana. On hienoa, että yritykset ovat tuoneet markkinoille enenevässä määrin tuotteita, jotka vastaavat kuluttajan tämän päivän toiveita ja vaatimuksia. Vegaaninen ruoka on kasviperäistä ruokaa, jossa ei ole käytetty lainkaan eläinperäisiä raaka-aineita, ei siis myöskään munia, hunajaa tai maitotuotteita.
Apetit on tuonut markkinoille vegaanisia kasvisjauhis-tuotteita, jotka ovat lisäksi laktoosittomia, gluteenittomia, munattomia ja soijattomia.
Valikoimista löytyy herkulliset pyörykät, pihvit ja rapeat crispy chick pihvit, jotka sisältävät runsaasti kasviproteiinia. Nämä soveltuvat vegaanista ruokavaliota noudattavalle, sekä tietysti sekasyöjille. Herkulliset tuotteet löydät kaupan pakastealtaasta.
Voit valmistaa ne ruoaksi helposti mikroaaltouunissa, pannulla tai uunissa.
Osallistu myös Vegeblogihaasteeseen ja voit voittaa sadan euron ravintolalahjakortin. Katso lisätietoja täältä.
Valmistin värikkään aterian, jota voit tarjota lounaalla, päivällisenä tai vaikkapa illanistujaisissa. Pestokastikkeen voit valmistaa jo etukäteen valmiiksi, näin muu ruoka syntyy vaivatta työpäivän päätteeksikin.
Kasvisjauhikset
4 annosta
1 pkt Apetit Kasvisjauhispihvejä, Kasvisjauhispyöryköitä tai Kasvisjauhispihvit crispy chick TAI kaikkia näitä
öljyä paistamiseen
Punajuuririsotto:
3 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 dl risottoriisiä
3 dl vettä
½ kasvisliemikuutio
1 dl kuivaa siideriä tai valkoviiniä
3 dl punajuurimehua
suolaa myllystä tarvittaessa
Pinnalle:
(parmesaanijuustoa, rucolaa tai viininsuolaheinää)
Rucolapestokastike:
50 g rucolaa
1 ruukku basilikaa
50 g parmesaanijuustoa
1 dl auringonkukansiemeniä
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
2-3 dl oliiviöljyä
Valkosipuli-ruusukaalit:
1 l vettä
200 g ruusukaalia
ripaus suolaa
2 rkl oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
suolaa myllystä


Valmista risotto. Kuumenna öljy paistokasarissa ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli, valkosipulinkynsi ja risottoriisi. Kääntele hetki ja lisää sitten vesi vähän kerrallaan. Murenna kasvisliemikuutio joukkoon. Lisää vielä siideri ja punajuurimehu vähän kerrallaan. Anna nesteen imeytyä riiseihin. Jätä risotto vielä vähän löysäksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Raasta pinnalle halutessasi parmesaanijuustoa tai koristele rucolalla tai viininsuolaheinällä.
Laita rucolapestokastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa öljyä, kunnes saat sopivan paksun kastikkeen. Tarkista maku.
Kiehauta vesi ja mausta suolalla. Laita joukkoon ruusukaalit ja anna kiehua muutama minuutti. Valuta neste pois ja leikkaa kaalit halutessasi puolikkaiksi.
Kuumenna öljy pannulla ja paista ruusukaaleja hienonnetun valkosipulin kanssa, kunnes saavat hieman väriä. Mausta suolalla.
Paista lopuksi Apetit Kasvisjauhispihvit tai Kasvisjauhispyörykät kuumassa uunissa, pannulla tai mikroaaltouunissa ja tarjoa.