Hellapoliisi@Eveo: Vieraana Laura Holmström – reseptit

  • 45 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
eveo laura
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

4 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi@Eveo K01J04: Reseptit

Nämä reseptit on toteutettu Eveo tv-kanavalla Hellapoliisin keskustelevassa ruokaohjelmassa, jossa vieraana oli tällä viikolla ammattijärjestäjä -valtakunnan ykkösraivaaja- Laura Holmström.
Hellapoliisi on uusi, viikoittainen tunnin mittainen ruokaohjelma, jossa annetaan aikaa ruoanlaitolle sekä antoisille keskusteluille.
Lauran kanssa keskusteltiin muun muassa millaisia henkisiäkin taakkoja turha tavarapaljous lisää.

Ohjelmassa valmistettiin: Pestopatongit, Välimeren couscoussalaatti ja karkkivati. Katso Eveon ohjelmakartta sekä muita lisätietoja kanavasta alla olevasta linkistä:

Katso lisätietoja EVEOSTA tästä

Advertising information

Pestopatongit

Pestopatongit

Itse valmistetut patongit ovat herkullisia ja niitä voit täyttää oman mielesi mukaan erilaisilla yrteillä, yrtti-voilla tai kuten tässä, pestolla. Kokeile vihreää tai punaista pestoa ja voit ripotella peston päälle myös halutessasi juustoraastetta. Patongeista tulee kauniita kun paistat ne patonkipellillä. Patonkipeltejä voit ostaa suuremmista marketeista tai leivontatarvikeliikkeistä.

Ainekset

4 annosta
3 patonkia
  • 2 ½ dl kädenlämpöistä vettä
  • 25 g hiivaa
  • ripaus ripaus suolaa
  • 3 rkl rypsiöljyä TAI
  • 3 rkl oliiviöljyä (vaihtoehto)
  • 5-6 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja öljy.
  • Lisää jauhot ja vaivaa kiinteäksi taikinaksi, lisää tarvittaessa jauhoja.
  • Anna taikinan kohota liinan alla. Jaa taikina kolmeen osaan ja pyöritä palloiksi.
  • Kaulitse pallot yksitellen suorakaiteen mallisiksi levyiksi. Voitele pestolla.
  • Kääri viistottain tiiviiksi rulliksi ja nosta saumapuoli alaspäin patonkipellille.
  • Anna kohota liinan alla. Paista 250 asteessa uunin keskiritilätasolla 7-10 minuuttia.
välimeren couscoussalaatti

Välimeren couscoussalaatti

Välimeren makumaailmaan valmistettu couscoussalaatti on ihana tarjottava arkeen ja juhlaan. Tämä ruokaisa salaatti valmistuu nopeasti.

Ainekset

4 annosta
6 annosta
  • 3 dl vettä
  • 2 dl couscousia
  • ½ kasvisliemikuutio
  • ½ dl sitruunalla maustettua oliiviöljyä
  • 200 g fetajuustoa
  • 1- 1 ½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 200 g kirsikktomaatteja TAI
  • 200 g miniluumutomaatteja (vaihtoehto)
  • 1-2 dl vihreitä oliiveja
  • 1 ruukku korianteria
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  • Kiehauta vesi. Laita couscous kulhoon ja lisää kiehuva vesi joukkoon.
  • Murenna sekaan kasvisliemikuutio. Lisää sitruunalla maustettu oliiviöljy.
  • Murenna sekaan fetajuusto. Lisää aurinkokuivatut tomaatit, kirsikka- tai miniluumutomaatit ja oliivit.
  • Hienonna joukkoon korianteri.
  • Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä.
  • Tarkista maku.
  • Tarjoa välimeren couscoussalaatti kylmänä tai lämpimänä.
karkkivati

Karkkivati

Karkkivati on hauska tapa tarjota karamelleja. Jokainen voi valita omat suosikkinsa vadille. Hanki siis erilaisia makeisia ja anna jokaisen valita omansa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä