Suklaamuffinssit (Mirva)
Uusimmat reseptit
Advertising information
Marien blogista tällaiset herkkumuffinsit on jäänyt käteen ja näitä
olen useamminkin tehnyt. Ohje kopioitu suoraan Marien Blogista/
suluissa omia muistiinpanojani:
Suklaamuffinssit
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
1/4 tl suolaa (voi jättää halutessaan pois)
1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl flora vanillaa
1 dl flora culinessea (tai noin 100g sulatettua margariinia tai voita)
1 1/2 dl rouhittua suklaata
muffinssin sisälle suklaapalat valko- tai maitosuklaasta (Minä olen
laittanut vaalea maitosuklaa paloja, mikä on sopii erittäin hyvin NAM)
koristeeksi suklaakuvioita
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä
jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Lisää vuorotellen sihdaten
jauhosekoitusta, rasva ja flora vanilla. Kääntele isolla lusikalla
nopeasti sekaisin. Älä vatkaa. Rouhi suklaa rouheeksi ja lisää
taikinaan. Kääntele lusikalla juuri ja juuri sekaisin. Laita
paperivuoat muffinipellille ja täytä vuoat melkein täyteen. (jos teet
pelkillä tavallisilla muffinivuoilla, täytä vain hieman yli
puolenvälin) Paina suklaapalst keskelle muffinssi niin että suklaa
peittyy taikinaan. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Kiertoilmauunissa paistoin 175 asteessa 16 minuuttia. Anna muffinien
jäähtyä kunnolla (laita viileään, esim jääkaappiin) ennen
suklaakoristeiden laittoa.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa sulaksi. Vala haluamasi kuviot
tai pursottele leivinpaperin päälle kuvioita. Suklaakukan keskiosaan
laitoin hieman tummaa suklaata, annoin hetken jähmettyä ja täytin
muotin valkosuklaalla. Kovetin pakkasessa noin 5-10 minuuttia.
Kiinnitin suklakukat sulalla suklaalla. Säilytä viileässä.
Ja eikun herkuttelemaan!