Suolaiset joulutortut
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- lehtitaikinalevy
- kananmuna
- creme fraiche
- sitruunapippuri
- limepippuri
- suola
- graavilohi
- tilli
Joulutortut tuntuvat olevan monen suosikkileivonnainen joulunaikaan. Perinteisen tähtitortun rinnalla voit tarjota myös suolaisia joulutorttuja, joiden pinnalle voi laittaa esimerkiksi graavilohta, savulohta, mätiä, katkarapuja tai vaikka kinkkurouhetta tai lihaisia leikkeleitä.
Suolaiset joulutortut
500 g paketti valmiita lehtitaikinalevyjä
kananmuna voiteluun
100 g creme fraichea
sitruuna- tai lime-pippuria
suolaa
n. 100 g graavilohta
tilliä
Leikkaa lehtitaikinalevyt kahteen osaan ja taittele reunat kuten paistaisit perinteisiä tähtitorttuja.
Voitele tortut kananmunalla ja paista ilman täytteitä 200-225 asteisessa uunissa, kunnes ne saavat kauniin värin.
Sekoita creme fraichen joukkoon sitruuna- tai lime-pippuria ja mausta tarvittaessa suolalla.
Voit lisätä myös muita mausteita mielesi mukaan.
Pursota jäähtyneiden torttujen keskelle creme fraichea. Laita pinnalle graavilohta ja tilliä.