Omena-murupiirakka

  • Luonut: Hellapoliisi
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

17 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

  • 15 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • 25 Annosta
Bonne logo vaalea Bonne logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

25 annosta
  • 250 g voi
  • 3 ½ dl sokeri
  • 6 dl vehnäjauho
  • 1 dl mantelijauhe
  • 1 rkl leivinjauhe
  • 2 tl vaniljasokeri
  • 3 kananmuna
  • 1 dl kerma
  • (vaihtoehto) maito
Pinnalle:
  • 4-5 dl bonne omenasose

Tämä omena-murupiirakka maistuu niillekin, joille ei piirakan sattumat ole mieleen. Tasainen piiras syntyy Bonne 100 % Omenasoseesta, joka ei sisällä lisättyä sokeria. Tuote on täysin käyttövalmis.

Omena-murupiirakka
uunipellillinen, noin 25 annospalaa

250 g voita
3 ½ dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 rkl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 dl kermaa tai maitoa

Pinnalle:
4-5 dl Bonne Omenasosetta

Sulata voi ja sekoita joukkoon sokeri, vehnäjauhot, mantelijauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Ota sivuun 2 desilitraa muruista taikinaa.
Lisää lopputaikinaan kananmunat ja kerma sekoittaen.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Valuta pinnalle omenasose ja ripottele päälle murutaikina.
Paista piirakkaa 200-asteessa uunin keskiritilätasolla 15-20 minuuttia tai kunnes piirakka on kauniin värinen ja näyttää kypsältä.
Jäähdytä hetki ja leikkaa neliöiksi. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Vinkki!
Vehnäjauhot voi korvata halutessasi gluteenittomalla jauhoseoksella.

Yhteistyössä