Porkkanaleipä (maidoton, gluteeniton)

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

30 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

8 annosta
  • ½ l Biotta Porkkanatäysmehu
  • 50 g hiiva
  • 1½ tl suola
  • 6-7 dl gluteeniton jauhoseos
  • ½ dl öljy
  • 200 g porkkanaraaste
  • 1 tl kuivattu korianteri
  • (vaihtoehto) rakuuna

Eräänä iltana 10-vuotias tyttäreni innostui leipomaan leipää. Tämä mehevä kesäkurpitsaleipä on helppotekoinen ja hän päätti valmistaa sitä. Lyöttäydyin mukaan keittiöön ja ehdotin pientä reseptituunausta, josta mainitsin myös Hellapoliisin Facebookissa. Toiveita gluteenittomista resepteistä on tullut paljon, joten päätimme tehdä leivän gluteenittomana. Lopputulos oli erittäin onnistunut.

Voit tietysti valmistaa leivän myös vehnäjauhoja käyttäen.

Porkkanaleipä (gluteeniton, maidoton)
uunipellillinen

½ l Biotta porkkanatäysmehua
50 g hiivaa
1½ tl suolaa
6-7 dl gluteenitonta jauhoseosta
½ dl öljyä
200 g porkkanaraastetta
1 tl kuivattua korianteria tai rakuunaa

Lämmitä porkkanamehu kädenlämpöiseksi.
Liuota hiiva ja suola joukkoon.
Sekoita nesteeseen gluteeniton jauhoseos, öljy, porkkanaraaste ja korianteri tai rakuuna.

Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota.
Paista leipä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä