Perunasämpylät
- 15 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Leivo ihanan mehevät perunasämpylät, jotka hurmaavat pehmeydellään ja maullaan. Näiden sämpylöiden salaisuus piilee perunamuusissa, joka tekee taikinasta erityisen kuohkean ja mehevän. Jos sinulta on jäänyt edelliseltä aterialta perunamuusia, hyödynnä se sämpylätaikinan joukossa. Voit myös käyttää perunamuusijauhetta, joka tuo saman herkullisen lopputuloksen. Nämä sämpylät ovat täydellisiä aamiaiselle, lounaalle tai vaikkapa iltapalaksi. Kokeile ja ihastu!
Advertising information
Ainekset
18-20 annosta
- ½ l maitoa TAI
- ½ l vettä (vaihtoehto)
- 2 tl hunajaa
- 25 g tuorehiivaa
- 1 tl suolaa
- ½ dl rypsiöljyä
- 1 pss perunamuusijauhetta
- 7-8 dl vehnäjauhoja
- 150 g juustoraastetta
Valmistusohje
- Lämmitä maito tai vesi kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva, hunaja ja suola.
- Lisää sitten rypsiöljy ja perunamuusijauhe sekoittaen. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa joukkoon.
- Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 20 minuuttia.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja muotoile tangoksi. Jaa tasakokoisiksi paloiksi ja pyöritä sämpylöiksi. Laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Anna kohota vielä noin 15 minuuttia. Paista sämpylät 225 asteessa noin 12- 15 minuuttia.
- Vinkki! Voitele perunasämpylät vedellä ja ripottele pinnalle mustia seesaminsiemeniä.