Hunajainen mantelileipä

  • 10 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

7 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

10-20 annosta
  • 5 dl piimä
  • 3 ½ dl vehnäjauho
  • 1 ½ dl mantelijauhe
  • 2 tl ruokasooda
  • 2 tl suola
  • 1 dl Keiju kylmäpuristettu rypsiöljy
  • 1 dl hunaja
  • 1 rkl fenkolinsiemeniä
  • 100 g kuivattu aprikoosi

Ihana joululeipä valmistuu nopeasti ja käsiä sotkematta.
Tämä mehevä makea leipä on ihastuttava joulumuistaminen. Keiju kylmäpuristettu rypsiöljy tekee leivästä pehmeän ja rakenteeltaan upean.
Leivo kerralla useita ja kääri lahjaksi tuttaville.

Hunajainen mantelileipä
1-2 leipää (10-20 annosta)

5 dl piimää
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl mantelijauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 tl suolaa
1 dl Keiju kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 dl hunajaa
1 rkl fenkolinsiemeniä
100 g kuivattuja aprikooseja tai muita kuivattuja hedelmiä

Hellapoliisi: Hunajainen joululeipä

Mittaa piimä leivontakulhoon.
Lisää joukkoon vehnäjauhot, mantelijauhe, ruokasooda, suola, kylmäpuristettu rypsiöljy, hunaja ja fenkolinsiemenet.
Leikkaa aprikoosit pieniksi kuutioiksi ja sekoita joukkoon.
Sekoita taikina tasaiseksi ja laita se leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan tai kertakäyttöiseen kartonkivuokaan.
Tästä annoksesta saat yhdestä kahteen leipää, vuoan koosta riippuen.
Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä