Hunajainen mantelileipä
- 10 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 5 dl piimä
- 3 ½ dl vehnäjauho
- 1 ½ dl mantelijauhe
- 2 tl ruokasooda
- 2 tl suola
- 1 dl Keiju kylmäpuristettu rypsiöljy
- 1 dl hunaja
- 1 rkl fenkolinsiemeniä
- 100 g kuivattu aprikoosi
Ihana joululeipä valmistuu nopeasti ja käsiä sotkematta.
Tämä mehevä makea leipä on ihastuttava joulumuistaminen. Keiju kylmäpuristettu rypsiöljy tekee leivästä pehmeän ja rakenteeltaan upean.
Leivo kerralla useita ja kääri lahjaksi tuttaville.
Hunajainen mantelileipä
1-2 leipää (10-20 annosta)
5 dl piimää
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl mantelijauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 tl suolaa
1 dl Keiju kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 dl hunajaa
1 rkl fenkolinsiemeniä
100 g kuivattuja aprikooseja tai muita kuivattuja hedelmiä
Mittaa piimä leivontakulhoon.
Lisää joukkoon vehnäjauhot, mantelijauhe, ruokasooda, suola, kylmäpuristettu rypsiöljy, hunaja ja fenkolinsiemenet.
Leikkaa aprikoosit pieniksi kuutioiksi ja sekoita joukkoon.
Sekoita taikina tasaiseksi ja laita se leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan tai kertakäyttöiseen kartonkivuokaan.
Tästä annoksesta saat yhdestä kahteen leipää, vuoan koosta riippuen.
Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti.