Gluteeniton pataleipä

  • 20 min Työaika
  • 10 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

22 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

1 leipä annosta
  • 4 dl vesi
  • vihannesmehu
  • 1 tl suola
  • 2 tl psyllium
  • 1 tl kuivahiiva
  • 1 dl Semper FIN MIX -gluteeniton jauhoseos
  • 4 dl Semper Tattari&Teff gluteeniton jauhoseos
  • 1 dl Semper Pofiber perunakuitu

Leivo herkullinen pataleipä, jonka kuori on ihanan rapea ja sisus mukavan pehmeä. Voit halutessasi lisätä taikinaan erilaisia siemeniä, kuten auringonkukansiemeniä, seesaminsiemeniä tai rouhittua pähkinää.

Gluteeniton pataleipä
1 leipä

4 dl vettä tai vihannesmehua
1 tl suolaa
2 tl psylliumia
1 tl kuivahiivaa
1 dl Semper FinMix -jauhoseosta
4 dl Semper Tattari & Teff-jauhoseosta
1 dl Semper Pofiber -perunakuitua

Lämmitä neste + 42 asteeseen. Lisää joukkoon suola ja psyllium. Anna turvota noin viisi minuuttia.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, myös hiiva.
Vaivaa taikinaa muutama minuutti, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta. Suojaa kulho kelmulla ja anna taikinan seistä huoneenlämmössä yön yli.
Laita uunin kestävä pata kylmään uuniin. Lämmitä uuni 225-asteeseen.
Muotoile taikinasta kaunis pallo. Nosta se varoen pataan.
Paista leipää 225 asteessa kannen alla ensin 30 minuuttia. Poista sitten kansi ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.
Anna leivän jäähtyä ennen leikkaamista.
Nauti voin ja juuston kanssa.

Vinkki! Punajuurimehusta saat hauskan leivän syksyiseen ruokapöytään

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä