Helppo jauhelihalasagne

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

3 arvostelua. Keskiarvo: 3.3/5

Ei arvosteluja

  • 30 min Työaika
  • 1 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • 4-6 Annosta
jauhelihalasagne

Milloin viimeksi valmistit herkullisen jauhelihalasagnen? Lisää joukkoon halutessasi erilaisia kasviksia. Sienet voit jättää pois tai korvata muilla sienillä.

Advertising information

Ainekset

4-6 annosta
  • 2 sipulia
  • 4-5 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 100-200 g herkkusieniä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 500 g naudan jauhelihaa
  • maun mukaan suolaa
  • maun mukaan mustapippuria myllystä
  • n. 70 g tomaattipyreetä
  • 500 g paseerattua tomaattia TAI
  • 500 g tomaattimurskaa (vaihtoehto)
  • 1-2 tl kuivattua basilikaa TAI
  • oreganoa JA/TAI
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
Juustokastike:
  • 75 g voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 8 dl maitoa
  • ½ tl suolaa
  • 200 g juustoraastetta
Lisäksi:
  • 6-9 lasagnelevyä

Valmistusohje

  • Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
  • Kuori porkkanat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi. Leikkaa herkkusienet viipaleiksi tai lohkoiksi.
  • Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista jauheliha. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Lisää sipuli, valkosipuli, herkkusienet ja porkkanat. Kääntele hetki kovalla lämmöllä.
  • Lisää tomaattipyree ja paseerattu tomaatti tai tomaattimurska.
  • Laita joukkoon kuivattua ja/tai tuoretta basilikaa tai oreganoa. Tarkista maku.
  • Valmista juustokastike.
  • Sulata voi, mutta älä ruskista. Sekoita joukkoon vehnäjauhot.
  • Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.
  • Mausta suolalla.
  • Sekoita joukkoon juustoraaste. Tarkista maku.
  • Jaa kastikkeet kerroksittain lasagnelevyjen kanssa siten, että pinnalle jää juustokastike.
  • Kypsennä 175-200 asteessa noin 50 minuuttia.
  • Anna lasagnen vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Kauppalista

Yhteistyössä