Helppo jauhelihalasagne
- 30 min Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
- 4-6 Annosta
Advertising information
Ainekset
4-6 annosta
- 2 sipulia
- 4-5 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- 100-200 g herkkusieniä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 500 g naudan jauhelihaa
- maun mukaan suolaa
- maun mukaan mustapippuria myllystä
- n. 70 g tomaattipyreetä
- 500 g paseerattua tomaattia TAI
- 500 g tomaattimurskaa (vaihtoehto)
- 1-2 tl kuivattua basilikaa TAI
- oreganoa JA/TAI
- 1 ruukku tuoretta basilikaa
Juustokastike:
- 75 g voita
- 1 dl vehnäjauhoja
- 8 dl maitoa
- ½ tl suolaa
- 200 g juustoraastetta
Lisäksi:
- 6-9 lasagnelevyä
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
- Kuori porkkanat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi. Leikkaa herkkusienet viipaleiksi tai lohkoiksi.
- Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista jauheliha. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Lisää sipuli, valkosipuli, herkkusienet ja porkkanat. Kääntele hetki kovalla lämmöllä.
- Lisää tomaattipyree ja paseerattu tomaatti tai tomaattimurska.
- Laita joukkoon kuivattua ja/tai tuoretta basilikaa tai oreganoa. Tarkista maku.
- Valmista juustokastike.
- Sulata voi, mutta älä ruskista. Sekoita joukkoon vehnäjauhot.
- Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.
- Mausta suolalla.
- Sekoita joukkoon juustoraaste. Tarkista maku.
- Jaa kastikkeet kerroksittain lasagnelevyjen kanssa siten, että pinnalle jää juustokastike.
- Kypsennä 175-200 asteessa noin 50 minuuttia.
- Anna lasagnen vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.