Viininlehtikääryleillä täytetty lampaanlihamureke
Uusimmat reseptit
Advertising information
Pääsiäinen lähestyy. Jemmaa tämä resepti korvan taakse ja valmista pääsiäispöytään. Lampaan jauhelihaa myydään useissa kaupoissa pakastealtaassa. Mikäli vierastat lampaanlihan makua, osta miedompaa karitsanlihaa.
Viininlehtikääryleillä täytetty lampaanlihamureke
1 dl kiehuvaa vettä
1 dl couscousia
500 g lampaan jauhelihaa
suolaa
minttua
1 sipuli silppuna
1 prk Palirria viininlehtikääryleitä (myydään säilykkeenä)
Pinnalle:
paprikajauhetta
Santa Maria yrttipippurisekoitusta
Kiehauta vesi ja lisää joukkoon couscous, anna kypsyä muutaman minuutin ajan.
Lisää jauheliha, mausta suolalla ja mintulla. Silppua sekaan sipuli. Sekoita taikina tasaiseksi.
Taputtele mureketaikina leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
Valuta viininlehtikääryleet ja asettele ne vieretysten murekelevyn keskelle.
Kääri rullalle leivinpaperia apuna käyttäen.
Ripottele pinnalle paprikajauhetta ja yrttipippurisekoitusta.
Paista 200 asteessa puolisen tuntia.
Tarjoa lisäksi raikasta salaattia ja riisiä tai esimerkiksi valkosipuliperunoita.
Seuraksi sopii minttuhyytelö tai herkullinen minttu-rosmariinihyytelö.