Lampaan karetta ja parsaa

  • 30 min Työaika
  • 3 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

29 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Lampaan kare on herkullista pääsiäisruokaa. Se sopii erinomaisesti myös grilliherkuksi. Koska kyseessä on suht hintava raaka-aine, valmista reilusti lisukkeita ruoan kanssa tarjottavaksi.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 800 g lampaan karetta
  • ¾ dl oliiviöljyä
  • 2 rkl limen mehua
  • tai appelsiinin puristettua mehua
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ¾ tl suolaa
  • mustapippurirouhetta
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 oksa tuoretta rosmariinia
Lisäksi
  • 1 l vettä
  • 250 g miniparsaa

Ohje

  • Poista kareesta mahdolliset kalvot.
  • Sekoita oliiviöljyn joukkoon puristettua limen- tai appelsiinin mehua, hienonnettua valkosipulia, suolaa, mustapippuria, hunajaa ja rosmariinia.
  • Laita karee kokonaisena tai paloina marinadin joukkoon ja anna maustua muutama tunti tai yön yli.
  • Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
  • Leikkaa paloiksi ja paista kuumalla pannulla öljyssä tai öljytyssä grillissä väri pintaan molemmin puolin.
  • Voit kypsentää kareen loppuun myös uunissa.
  • Laita liha folioon ja kypsennä 150 asteisessa uunissa vielä 15 minuuttia.
  • Anna lihan vetäytyä foliossa noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.
  • Jos olet kypsentänyt kyljysrivin kokonaisena, leikkaa se paloiksi ennen tarjoilua.
  • Paista seuraksi vihreää parsaa.
  • Kuumenna vesi ja lisää suola ja miniparsat.
  • Anna kiehua muutama minuutti.
  • Valuta.
  • Paista kaunis pinta parsaan kuumalla pannulla öljyssä.
  • Mausta suolalla.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: