Vöner-varras, vegaaninen joulurulla
- 10 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 1 kg vöner varras
Pinnalle:
- 2 tl sinappi
- ½ dl korppujauho
- muutama tähtianis
Kastike:
- 2 dl vesi
- 1 dl kaura kasvirasvasekoite
- 1 tl vahva chilikastike
- 1 dl punajuurisose
- (vaihtoehto) omenasose
- ½ kasviliemikuutio
- 1 rkl vehnäjauho
Vegaanisen ruokavalion yleistyessä myös valikoima kasvaa. Suosittu Vöner on mainio tapa huomioida joulupöydän vegaaniset vieraat helpolla tavalla. Suosittu Vöner varras on kilon painoinen valmis rulla, jonka voit kuorruttaa kinkun tapaan sinapilla ja korppujauhoilla. Varras on valmis ja sellaisenaan käyttövalmis, mutta kestää kuorrutteen kuumennuksen. Voit tarjoa vartaan hieman lämpimänä tai kylmänä.
Valmista halutessasi kastike vartaan seuraksi. Mausta mielesi mukaan joko sinapilla tai tuliseksi chilikastikkeella. Löydät Vöner varrasta Citymarketeista ja K-Supermarketeista kautta Suomen.
Mikäli haluat vielä tarkistaa saatavuuden, katso myymäläkartta osoitteesta: www.voner.fi/jouluvarras
Vöner-varras, vegaaninen joulurulla
6-8 annosta
1 kg Vöner varras
Pinnalle:
2 tl sinappia
½ dl korppujauhoja
muutama tähtianis
Kastike:
2 dl vettä
1 dl ”kaurakermaa”
1 tl vahvaa chilikastiketta tai maun mukaan
1 dl punajuurisosetta tai omenasosetta
½ kasvisliemikuutio
1 rkl vehnäjauhoja
Ota Vöner varras pakkauksesta ja sivele pinta sinapilla.
Ripottele pinnalle korppujauhoja ja laita päälle koristeeksi muutama tähtianis.
Käytä varrasta 250-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 10-15 minuuttia, kunnes korppujauhot saavat hieman väriä.
Valmista sillä välin kastike.
Mittaa kattilaan vesi, kaurakerma, chilikastike, punajuuri- tai omenasose, puolikas kasvisliemikuutio ja vehnäjauhot. Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.
Tarkista maku.
Tarjoa kastike viipaloidun Vöner vartaan kanssa.