Parsa-herkkusienipiiras
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- margariini
- vehnäjauho
- suola
- kerma
- vesi
- tankoparsa
- herkkusieni
- kananmuna
- ruokakerma
- pamesaanijuustoraaste
- pizzamauste
- suola
- mustapippuri
- ruohosipuli
Parsa-herkkusienipiiras
Pohja:
150g margariinia
3dl vehnäjauhoja
suolaa
2rkl kermaa
1rkl kylmää vettä
Nypi kuivat aineet margariinin joukkoon, lisää kylmä neste ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, älä vatkaa, ettei taikina sitkisty.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle, paista pohjaa uunin alatasolla 225 asteessa n. 10 minuuttia.
Täyte:
1tlk (330g) tankoparsaa
1tlk (185g) viipaloituja herkkusieniä
3 munaa
2 dl ruokakermaa
1 dl parmesaanijuustoraastetta
1 tl pizzamaustetta
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
Pinnalle (ruohosipulia ja) kirsikkatomaatteja
Valuta parsat ja herkkusienet. Levitä ne piirakkapohjalle. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään ja kaada ne pohjan päälle. Jatka paistamista 200 asteessa n. 30 minuuttia.