Parsa-halloumipiiras

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- vehnäjauho
- margariini
- suola
- vesi
- kerma
- valmis piiraspohja
- halloumijuusto
- vihreä parsa
- tomaatti
- valio kolmen juuston kerma
- kananmuna
- timjami
Nyt keväällä kauppojen hedelmä- ja vihannesosastolta saa tuoreita parsoja. Pakastealtaasta löydät Finduksen myymää vihreää parsaa kahdensadan gramman pahvirasioissa.
Parsa-halloumipiiras
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia
suolaa
0,5 dl vettä/kermaa
TAI 1 annos valmista piirastaikinaa
200 g Halloumijuustoa
100 g Findus vihreää parsaa (pakastealtaasta)
1 iso tomaatti viipaleina
2 1/2 dl Valio kolmen juuston kermaa
3 munaa
timjamia
Nypi vehnäjauhot, suola ja margariini murumaiseksi seokseksi, lisää joukkoon kylmä neste. Painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunin alatasolla n. 10 minuuttia 225 asteessa.
Paloittele Halloumijuusto piiraspohjan päälle. Asettele päälle parsat ja tomaattiviipaleet. Sekoita kolmen juuston kerman joukkoon munat ja timjamia, kaada vuokaan.
Kypsennä 175-200 asteessa noin puoli tuntia, tai kunnes piiras on saanut väriä ja hyytynyt.
Vinkki! Kun viet piiraan tuliaisiksi tai otat mukaan piknikille, valmista piiras Bruno paistovuokaan.