Kermainen perunapaistos
Uusimmat reseptit
Advertising information
Tämä lämmin kasvisruoka maistuu lihan, kalan tai broilerin lisäkkeenä, tai ihan sellaisenaan.
Kermainen perunapaistos
tilkka öljyä
n. 1 kg perunoita
100 g juuriselleriä
100 g palsternakkaa
1 tl kirveliä
1 tl timjamia
1 tl paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria
4 isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
4 dl ruoka- tai kuohukermaa
Kuori perunat, juuriselleri ja palsternakka, leikkaa pienehköiksi kuutioiksi.
Kuumenna tilkka öljyä kattilassa, kuullota aineksia muutama minuutti koko ajan käännellen.
Mausta kirvelillä, timjamilla paprikajauheella, suolalla, mustapippurilla ja valkosipulilla.
Lisää joukkoon lopuksi kerma, anna kiehahtaa.
Kaada ainekset uunivuokaan ja kypsennä 200 asteisen uunin alimmalla tai toiseksi alimmalla ritilätasolla n. 45 minuuttia, tai kunnes paistos tuntuu kypsältä.