Imelletty perunalaatikko
- 1 h Työaika
- 14 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Kymppi
Joulu lähestyy, iskeekö stressi?
Jouluruokien takia ei kannata murehtia, sillä kaupoista löytyy nykyisin erilaisia tuotteita helpottamaan joulustressiä. Jos valmiiden joululaatikoiden nostaminen pöytään saa tuntemaan syyllisyyttä, kokeile soseita, joista osa on jo maustettukin valmiiksi. Kymppi Imelletty perunalaatikko on herkullista ilman lisämaustamista, joten tämän helpompaa ei jouluruoan valmistaminen voi olla.
Paistoa vaille valmis, perinteinen joululaatikko pakattuna kätevään muovikääreeseen. Löydät sen kaupan pakastetiskistä. Kymppi Imelletty Perunalaatikko on imellytetty perinteisellä tavalla, eikä siihen ole lisätty sokeria. Tuote on vähälaktoosinen ja kananmunaton.
Advertising information
Ainekset
8-10 annosta
Kymppi Imelletty perunalaatikko
- 850 g pötkö Kymppi Imelletty Perunalaatikko -massaa
Imelletty perunalaatikko
- 2 ½ kg perunoita
- vettä
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 1 l maitoa
- 50-100 g voita TAI
- 50-100 g margariinia (vaihtoehto)
- 3 tl suolaa
- 2 rkl siirappia JA/TAI
- 2 rkl sokeria
Valmistusohje
- Nopein tapa sulattaa jäinen perunalaatikkomassa on laittaa se kulhoon kääreineen, jossa on kuumaa vettä. Jos haluat sulattaa massan jääkaapissa, tee kääreeseen pieni viilto ja sulata pötkö paistovuoassa jääkaapissa 1-2 vuorokautta.
- Tyhjennä sose uunivuokaan ja kypsennä 150 asteessa noin kaksi tuntia.
- Jos kaikesta huolimatta haluat valmistaa imelletyn perunalaatikon alusta asti itse, alla on ohje.
- Pese perunat. Keitä kuorineen suolattomassa vedessä. Kaada keitinvesi pois.
- Kuori ja survo perunat sosemyllyllä tai vatkaimella (tässä tulee olla nopea, eli apukädet ovat paikallaan).
- Anna seoksen jäähtyä hetken ja sekoita joukkoon lusikallinen vehnäjauhoja.
- Lisää loput vehnäjauhot muutaman tunnin päästä.
- Anna soseen imeltyä 50 asteessa uunissa yli yön.
- Lisää imeltyneeseen seokseen kädenlämpöiseksi kuumennettu maito, suola, voi tai margariini ja tarpeen mukaan vähän siirappia (ja sokeria).
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Jätä vuoat vajaiksi, sillä löysähkö seos kuohuu helposti yli reunojen.
- Kypsennä 150 asteisessa uunissa, n. 2 ½- 3 tuntia.
- Vinkki! Suola lisätään vasta imeltymisen jälkeen, koska se hidastaa imeltymistä. Maitoa lisätään sen verran, että seon on löysää puuroa, lähes vellimäistä.