Hirvenjauhelihapihvit ja punikkitattimuhennos

  • 30 min Työaika
  • 1 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

3 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 dl ruiskorppujauho
  • 6 dl ruokakerma
  • kuohukerma
  • 1 kananmuna
  • 400-500 g hirvenjauheliha
  • mustapippurirouhe
  • 2 sipuli
  • lihamauste
  • voi
  • 1 ½ dl kuivattu punikkitatti
  • suola

Hirvenjauheliha on kallista, joten jos joku sellaista tarjoaa, ota ihmeessä vastaan! Oma naapurini lainasi lihamyllyä jauhaakseen jauhelihaa ja palautti myllyn muutaman lihapaketin kera. Lahjaksi saamani punikkitatit pääsivät arvoiseensa seuraan. Aloita laittamalla sienet likoamaan! Muista kypsentää sienet hyvin, sillä muuten saatat saada vatsavaivoja. Sienet eivät kuitenkaan ole myrkyllisiä. Maku on upean voimakas ja metsäinen.

Hirvenjauhelihapihvit ja punikkitattimuhennos
4 annosta, 8-10 pihviä

1 dl ruiskorppujauhoja
2 dl ruoka- tai kuohukermaa
1 muna (ei välttämätön)
400-500 g hirvenjauhelihaa
mustapippuria myllystä
1 sipuli silputtuna
Meira metsäistä lihamaustetta

Punikkitattimuhennos

reilusti voita
1 sipuli silputtuna
n. 1 ½ dl kuivattuja punikkitatteja
4 dl ruoka- tai kuohukermaa
ripaus suolaa

Mittaa ruiskorppujauhot ja kerma kulhoon, anna turvota noin viisi minuuttia.
Sekoita joukkoon muna, hirvenjauheliha, mausteet ja sipulisilppu.
Muotoile tasakokoisiksi pihveiksi ja kypsennä 200 asteisessa uunissa tai voissa pannulla.

Valmista seuraksi upea punikkitattimuhennos.
Laita sienet likoamaan. Anna liota jopa tunti.
Silppua sienet tarvittaessa. Silppua myös sipuli.

Sulata voi pannulla ja lisää sipuli ja sienet. Kypsennä miedolla lämmöllä käännellen 10-15 minuuttia.
Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike sakenee.
Mausta lopuksi suolalla.

Tarjoa hirvenjauhelihapihvit punikkitattimuhennoksen ja porkkanaraasteen kanssa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä