Edullinen jauhelihakastike

  • Luonut: Hellapoliisi
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

5 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • 4 Annosta
Tarun jauhelihakastike

Taru Valkeapää suosittelee keittämään jauhelihan myös kastikkeeseen siten, että veden pinnalle nouseva vaahto kuoritaan pois. Tämä jauhelihakastike on edullinen valmistaa ja sopii tarjottavaksi pastan tai spagetin kanssa.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 2 l vettä
  • 400 g sika-nauta jauhelihaa
  • 2-3 rkl soijakastiketta TAI
  • maun mukaan suolaa (vaihtoehto)
  • 1-2 prk tomaattimurskaa
  • 2-3 rkl tomaattipyreetä
  • n. 4 dl keitinlientä
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa tarvittaessa
  • 2 tl intiaanisokeria
  • ripaus chilihiutaleita
Lisäksi:
  • 2 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 300-400 g täysjyvä makaronia TAI
  • 300-400 g spagettia (vaihtoehto)

Valmistusohje

  • Kiehauta vesi ja laita jauheliha veteen.
  • Anna kiehua hetki, kunnes jauheliha on kypsää.
  • Nosta lusikalla pinnalle nouseva vaahto.
  • Ota osa keitinliemestä talteen kastiketta varten.
  • Siivilöi jauheliha ja laita se kattilaan. Lisää soijakastike, tomaattimurska, tomaattipyree, keitinlientä, mustapippuria myllystä ja tarvittaessa ripaus suolaa.
  • Lisää vielä intiaanisokeria ja ripaus chilihiutaleita.
  • Anna kiehua noin 15 minuuttia ja tarkista maku.
  • Keitä seuraksi täysjyvä makaronia tai spagettia suolalla maustetussa vedessä noin 8 minuuttia.
  • Valuta ja tarjoa kastikkeen kanssa.

Kauppalista

Yhteistyössä