Yrtti‐fetalohi

  • 10 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
yrtti-fetalohi
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

17 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

Valmista helppotekoinen yrtti-fetalohi ja nauti raikkaan salaatin tai vaikkapa höyrytettyjen vihannesten kanssa. Kotimaiset yrtit ovat upeita ja tuovat ruokaan ihastuttavaa makua ja kaunista väriä. Sen lisäksi niistä saa luonnollisella tavalla hyvää tekeviä vitamiineja.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 800 g lohifileetä
  • suolaa
  • ½ dl rypsiöljyä tai
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 lehtikaalinlehti
  • ½ ruukku tuoretta basilikaa
  • ½ ruukku tuoretta oreganoa
  • ½ sitruuna
Pinnalle:
  • 100 g fetajuustoa

Valmistusohje

  • Poista lohifileestä ruodot ja laita kala leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai uunivuokaan.
  • Rouhi pinnalle suolaa myllystä.
  • Mittaa rypsi‐ tai oliiviöljy tehosekoittimeen ja lisää joukkoon lehtikaalinlehti, josta on poistettu lehtiruoti, sekä tuore basilika ja oregano.
  • Purista joukkoon sitruunan mehu.
  • Jauha tasaiseksi ja levitä kalan pinnalle.
  • Murusta päälle fetajuusto.
  • Kypsennä 200‐asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia.
  • Tarjoa yrti-fetalohi raikkaan salaatin kanssa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä