Sitruunainen minttu-uunilohi

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

14 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4-5 annosta
  • 1 kg lohifilee
  • 3 rkl sitruuna-oliiviöljy
  • 2 valkosipulinkynsi
  • 2 tl tuore minttu
  • 1 rkl sitruunamehu
  • 1 tl suola

Lohesta valmistat koko perheen kalaruokaa. Tämä ruoka sopii pääsiäispyhän ruoaksi.

Sitruunainen minttu-uunilohi
4-5 annosta

n. 1 kg lohifileetä
3 rkl sitruuna-oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
2 tl minttua
1 rkl sitruunanmehua
1 tl suolaa

Poista lohifileestä ruodot ja ylimääräinen kylkirasva.
Sekoita sitruuna-oliiviöljy, hienonnetut valkosipulinkynnet, minttu, sitruunanmehu ja suola keskenään.
Sivele seos lohen pintaan.

Leikkaa filee annospaloiksi ja annospalat vielä keskeltä nahkaan asti. Käännä keskeltä nahkapuolet vastakkain.

Paista kala pannulla molemmin puolin tai vaihtoehtoisesti paista pinta nopeasti parilapannulla ja kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kala näyttää kauniin väriseltä.

Tarjoa perunasoseen tai raikkaan salaatin kanssa.

Vinkki! Voit käyttää maustamiseen myös muita yrttejä.
Voit silputa maustekastikkeen joukkoon myös sitruunaruohoa tai kaffirlimenlehtiä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä