Punaista pestolohta

  • 10 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

27 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 kg lohifilee
  • 100-150 g punainen pesto
  • 2-3 valkosipulinkynsi
  • 2 dl ruokakerma
  • 1-2 tl kuivattu yrtti

Uunissa valmistettu lohi on helppotekoinen ja aina takuuvarmasti herkullinen ruoka. Tässä ohjeessa on käytetty Nordicin kerman kaltaista maidotonta kasvirasvavalmistetta.  Voit korvata tuotteen myös ruoka- tai kuohukermalla.

Punaista pestolohta
4 annosta

n. 1 kg lohifilee
100-150 g punaista pestoa
2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 dl maustamaton ruokakerma
1-2 tl kuivattuja yrttejä (esim. lipstikkaa, rakuunaa tai timjamia)

Laita lohifilee uunivuokaan ja hiero pintaan punaista pestokastiketta ja
hienonnettuja valkosipulinkynsiä.
Sekoita ruokakerma ja kuivatut yrtit.
Kaada neste kalan päälle.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes lohi on kypsää.

Tarjoa perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: