Pangasiusfilettä, chili-mangokastiketta, tilli-sipulimunakasta, valkosipulisia papuja ja riisiä

11 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Advertising information


Löysin Pangasiusfileitä kaupan kalatiskiltä. Muuta niistä ei sitten
osattukaan sanoa kuin alkuperämaa, joka oli Vietnam. Pitihän niitä
kokeeksi ostaa. Tässä netistä löydettyä tietoa kalasta:

Pangasius eli haimonniPangasius (Pangasius hypophthalmus)

Eksoottinen
tuontikalatulokas pangasius (Pangasius hypophthalmus)esiintyy villinä
Mekong-joessa, mutta kaupalliseen tuotantoon se viljellään kasseissa,
pääasiassa Vietnamissa ja Thaimaassa.

Kassit
sijoitetaan virtaavaan veteen siten, että pohjan ja kassin väli on
vähintään kuusi metriä. Tällätavoin estetään kaloja saamasta seisovasta
vedestä mudanmakua. Näin kasvatetun kalan liha on kiinteää ja vaaleaa
ja maku muistuttaa merianturaa.

Virheellisesti
Pangasiusta kutsutaan myös "Vietnamin merianturaksi", koska se
kuulostaa herkullisemmalta kuin biologisesti tärsmällinen nimi:
haimonni. Haimonni on sukua ja muistuttaa kovasti Yhdysvalloissa
viljeltyä kissakalaa.

Ravintosisältö/100g
Energiaa 377 kJ (90 kcal)
proteiinia 13 g
hiilihydraattia 0 g
rasvaa 4 g.

Pangasiusfilettä, chili-mangokastiketta, tilli-sipulimunakasta, valkosipulisia papuja ja riisiä

Kala
oli uskomattoman kiinteälihainen, se pysyi hyvin kasassa eikä kalalle
ominaiseen tapaan näyttänyt merkkiäkään murenemisesta. Maku oli jännä,
mieto, mutta silti ihan omanlaisensa, en sitä sen kummemmin osaa
kommentoida.

Paistoin kalan ihan vaan pannulla rasvassa, maustoin suolalla ja pippurilla, sekä lirautin päälle hieman sitruunamehua.

Lisäksi
tein kastikkeen kaupan uutuus fraichesta, jossa päällä on erikseen
maustesekoitus. Tuote on Valion ja Santa Marian yhteistyön tulos.
Makuna oli Chili-mango, ja jos multa kysytään, se oli kamalan makuista,
mutta koska makuasioista ei voi kiistellä, en voi siksi sitä kokonaan
teilata. Kokeilkaa ketä haluatte. Kastikkeen voi tarjota kylmänä tai
kiehauttaa kattilassa.

Pavut käytin pannussa öljyssä yhdessä valkosipulin kanssa ja maustoin soijalla.

Tilli-sipulimunakas
on ihana lisäke monen ruoan kanssa. Rikottujen munien joukkoon
sekoitetaan silputtua sipulia ja tilliä + suolaa ja seos paistetaan
kuumassa pannussa munakkaan tapaan.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: