Lohta ja pestoperunasosetta
- 20 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
- 4-5 Annosta
Advertising information
Pestoperunasose
Ainekset
4-5 annosta
- 800 g-1 kg lohifilee
- ripaus suolaa
- 2 kg jauhoisia perunoita
- vettä
- 1 tl suolaa
- 100-150 g punaista pestoa TAI
- 100-150 g vihreää pestoa (vaihtoehto)
- 2-3 dl maitoa tai tarpeen mukaan
- ripaus suolaa
- 50 g voita TAI
- 50 g margariinia (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Kuori perunat ja leikkaa ne paloiksi.
- Keitä suolalla maustetussa vedessä, kunnes ovat kypsiä.
- Lisää joukkoon punaista tai vihreää pestoa, maitoa, ripaus suolaa ja voita tai margariinia.
- Soseuta ja tarkista maku.
- Poista lohifileestä ruodot ja leikkaa kala annospaloiksi.
- Paista kuumalla pannulla molemmin puolin ja mausta suolalla.