Aprikoosikakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • kananmuna
  • sokeri
  • vehnäjauho
  • leivinjauhe
  • sokeroimaton kaakaojauhe
  • perunajauho
  • liivatelehti
  • flora vispi
  • vaniljasokeri
  • maitosuklaa
  • kahvi
  • banaani
  • aprikoosihillo
  • aprikoosimarmeladi

 

Aprikoosikakku

Tämän kakun paistoin Bake and partyn ”munavuoassa,” jolla saa kivan soikeita kakkuja kyllä ihan muuhunkin tarkoitukseen.


Pohja
on viiden munan pohja, jossa on jälleen tilavuusosina saman verran
munia, sokeria ja jauhoja (vehnä-, peruna- ja sokeroimatonta
kaakaojauhetta + 2 tl leivinjauhetta).

Paistoin kakun voidellussa ja jauhotetussa vuoassa uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteisessa n 45 minuuttia.

Leikkasin kakun neljään osaan.

Kakku on kostutettu sokeroidulla maito-kahvilla.


Täyte:

4 liivatelehteä
2 munaa
1,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
2 tl vaniljasokeria
200 g maitosuklaata
1/2 dl kahvijuomaa tai kahvilikööriä
1 banaani muussattuna
250-400 g aprikoosihilloa tai aprikoosimarmeladia


Päällä: 2 dl Flora vispiä vaahdotettuna, sokerilla ja vaniljasokerilla maustettuna.

”Munankuoret” tein mantelimassasta, jonka värjäsin valkoiseksi Bake and partyn elintarvikevärillä.

Vuoraa kakkuvuoka kelmulla, laita alimmaksi kakun pintaosa nurinpäin, kostuta.

Laita liivatteet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot, mausta vaniljasokerilla.

Sulata
paloiteltu suklaa mikrossa hieman vajalla täydellä teholla puoli
minuuttia kerrallaan, noin puolentoista minuutin ajan. Huomioi, että
suklaa saattaa olla täysin sulanut, vaikka se on pysynyt omassa
muodossaan.

Sekoita vaahtojen joukkoon sula suklaa, sekä muussattu banaani.

Kuumenna
pienessä kasarissa tai mikron kestävässä lasissa kahvi/kahvilikööri,
liuota vedestä puristetut liivatelehdet siihen. Anna jäähtyä hetki.

Kaada
liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kaada täytettä kostutetun
kakkulevyn päälle, nosta päälle uusi kakkulevy, kostuta ja kaada
täytettä. Tee näin kunnes päällimmäiseksi jää nurinperin kakun
pohjaosa. Kostuta sekin ja nosta kakku kylmään vähintäään muutamaksi
tunniksi, mielellään yön yli. Kumoa kakku tarjoilulautaselle.

Kuorruta
vatkatulla Flora vispillä (tai kermalla). Kaulitse
marsipaani/mantelimassa levyksi, painele veitsellä tai leipurinlastalla
siitä ”munankuoria.”

Nostele munankuoret kakun pinnalle ja keskelle kuoriutunut tipunen. Voit laittaa tipun päähän palan massaa munankuoreksi.

 

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä